Разбито легло на повдигач?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Разбито легло на повдигач?!

Мнениеот butsefal » Пет 29 юли 2011 20:49

Колеги, съжелявам че неможах да направя снимка да ви покажа, но става въпрос за мк2 1,6 чиста печка. кода на мотора не го знам. Проблема е следния - леглото около повдигача е разбито жестоко - повдигача мърда с по над 3 мм. Въпроса ми е каква може да е причината да се получи това, както и възможно ли е в следствие на това да започне да позагрява (да не кажа че се мъчи да прегрява) и да надува охладителната система..... съжелявам ако въпросите ми са твърде елементарни за повечето от вас но сега тепърва навлизам в почковия раздел..... :mrgreen:

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Разбито легло на повдигач?!

Мнениеот ventotdi » Пет 29 юли 2011 22:04

Колега причината не ми я ясна но за надуване на охладителната система няма да е виновен луфта на повдигача ....Ако се мъчи да прегрява и имаш налягане в системата не винаги е най лошото (гарнитура или пукната глава) пробвай с друга капачка на разширителния съд от същия мотор.Не се сещам как се ремонтира или по точно как се попълва този луфт но се опасявам ,че най-лошия вариант е друга глава !?

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пет 29 юли 2011 22:16

аз съм подготвен вече за този вариант психически и почти финансово, притеснявва ме защото не съм голям капацитет, но ме притеснява да не е като сложа другата глава и да се окаже че има и друго... а относно причината за разбиването - просто ми е любопитно....

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Съб 30 юли 2011 21:13

Колега контакт с този повдигач има разпределителния вал , клапан и .....маслото :?

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Нед 31 юли 2011 20:09

Снощи разглобих главата и успях да я огледам още по добре.... на вала му няма нищо, на самия клапан също видимо нищо му няма обаче съм убеден че е усукан. Самара глава е спукана под дюзата за 4-ти цилиндър, освен това старата гарнутура явно си е била заминала защото си личи че в 4-ти цилиндър е влизала вода, струва ми се и че колата е карана само с вода- нее имало антифриз от където се явяват проблемите един след друг. Моята логика е следната: Поради причината че е карана колата само с вода си е заминала гарнитурата, от там следва че в 4-тия цилиндър е навлязла вода и един щастлив ден при минусова температура се е мъчил да запали предишния собственик докъто е имало лед в горивната камера. в момента в който се е опитал да запали тоя лед е подпирал клапана и в следствие на това клапана е подпирал повдигача и именно поради тази причина се е разбил самия повдигач (хидравличен). Сега се сещам че въпреки че вала не изглежда наранен сигурно се е усукал (макар и това да не си личи).....

интересното е че като ходих по моргите намерих 2 такива глави и 2-те насрани именно на същия цилиндър (на едната беше напилян клапана и буталото на сол...)

Да разбирам ли че на тези двигатели именно този цилиндър е проблемен......

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 02 авг 2011 14:36

Хм,съвпадение ли!?И на други марки пука главата в зоната между 3 и 4 цилиндър..май охлаждането там е най-зле.Обикновено около бренера или между клапаните на 4-ти.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 02 авг 2011 17:37

Занеси я на майстор да я прегледа и да каже какви пари ще легне,че тия от моргите да не излезнат по скъпо.

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Вто 02 авг 2011 19:02

van4ooo написа:Занеси я на майстор да я прегледа и да каже какви пари ще легне,че тия от моргите да не излезнат по скъпо.

колега, ке да легне като моята тотално не става....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 02 авг 2011 20:28

До този момент съм виждал такава щета на Форд 1,8Д. Не мога да си обясня причината за това износване, но Форд- а изкара няколко години с този дефект, после му загубих следите.
Колкото до водата и спукването, първо е загуба на охладителна течност и после се налива водата.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 04 авг 2011 22:29

При така износено легло на повдигач-друга глава.Еле па ако е спукана,не си струва дори проба.И причината е вероятно системно прегряване.

Върни се в “Дизелови агрегати”