Подмяна на турбо на 1.6 ТДИ
- nikgk_72
- Автомобил:
- Двигател:
Подмяна на турбо на 1.6 ТДИ
Колеги да попитам нещичко, в момента карам едно Пасаторче 1.6 ТД с кулер SB мотора. Турбото ми е започнало да цапа с масло и искам да го сменя, защото ми казаха, че ремонта ще му е скъпичък. Имам две турбини от Г2 1.6ТД /ККК и Гарет/ но ми казаха, че били различни. Огледах ги и видях, че на мойто има две метални тръбички, а на тези от ТД-то е само една. Мога ли да сложа турбина от 1Z мотор или от какъв друг да търся турбина.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подмяна на турбо на 1.6 ТДИ
nikgk_72 написа:Колеги да попитам нещичко, в момента карам едно Пасаторче 1.6 ТД с кулер SB мотора. Турбото ми е започнало да цапа с масло и искам да го сменя, защото ми казаха, че ремонта ще му е скъпичък. Имам две турбини от Г2 1.6ТД /ККК и Гарет/ но ми казаха, че били различни. Огледах ги и видях, че на мойто има две метални тръбички, а на тези от ТД-то е само една. Мога ли да сложа турбина от 1Z мотор или от какъв друг да търся турбина.
Ако не ти харчи масло си карай така.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Тръбичките са за водното охлаждане на турбината.Може да караш с другата турбина,но трябва да шунтираш водните магистрали към нея.За охлюв от 1з ще е бая играчка(гледал съм клипчета с мотор като твоя с VNT турбо
)

- nikgk_72
- Автомобил:
- Двигател:
А от какво е тази турбина VNT?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Променлива геометрия.
Върни се в “Дизелови агрегати”