Проблем с паленето на Golf 3 1.9 Diesel
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с паленето на Golf 3 1.9 Diesel
вчера се наложи да прибера нашите от едно гости и за целта използвах колата на баща ми VW Golf 3 1.9 Diesel (комби).Направи ми впечатление, че когато опитах да запаля колата, не стана от първия път, което никога не се е случвало, да не говорим за лятно време. Както и да е, прибрахме се, но днес сутринта, баща ми е трябвало да излезе с колата и тя не е успяла да запали по никакъв начин.Когато се прибрах, го попитах какво е станало и той ми показа, че когато дава на контакт, индикацията за подгревните свещи на таблото не спира да мига. Веднага ми стана ясно, че има проблем със запалителната система на автомобила. В блока има съсед, който отдавна се занимава с дизели и опитал да помогне, като му дошло на ум да подаде ток директно от + на акумулатора към един компонент в горната част на двигателя.След като това е станало, колата веднага е запалила и не е имало проблем с работата. 30 минути след като са загасили колата, тя едва запалила, явно било необходимо да се направи въпросната интервенция наново. За да не изглеждам пълен лаик в обясненията си, направих снимка на въпросния компонент. Молбата ми е към знаещите, моля да ми обясните какво точно представлява, каква може да е повредата и как да процедирам с ремонта. Благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с паленето на Golf 3 1.9 Diesel
Прилича ми на "стоп-клапана" на ГНП.Още като купих моята,понякога не ще да запали с минути,иначе и при минус 15 пали с докосване.Проблема го решавах няколко пъти като тебе,докато накрая се наложи да си давам всеки път "контакт" от "+" на акумулатора до клапана...Накрая смених "клеморед"(контактна система на стартерен ключ) и близо 4 год.няма ядове.
Аз ли нещо не помня...такава ли е снимката,ама това ГНП BOSCH ли е?
А,да подсетя,да не са връзвали нещо "алармено" в тая верига...защото то на тоя дизел-какво друго да се блокира.Безмислена е тая блокировка(както сам си установил).
Като се вглеждам..все повече ми прилича на "Лукас" това ГНП,на Поло-SDI слагат такава,внимавай какво пипате по нея,капризни са,а клапанчето-мисля че може безпроблемно да се отвие и почисти иглата(ако е това,което предполагам).
Ама мигането на лампата за подгряване...това не се е случвало,няма как да знае че клапанчето не работи,освен и в релето за подгрев да има нещо...имай в предвид,че "простия" дизел си подгрява почти винаги при старт,колкото-толкова-даже има и продължение след запалването.Почнете с разбутване на подгревно реле,замерване на въпросния клапан(като Омове,щрака ли при захранване,идва ли напрежение при контакт,както и дали идва напрежение към подгревни свещи...).Ключа дали е с "чип"..абе огледайте тия работи.
Аз ли нещо не помня...такава ли е снимката,ама това ГНП BOSCH ли е?
А,да подсетя,да не са връзвали нещо "алармено" в тая верига...защото то на тоя дизел-какво друго да се блокира.Безмислена е тая блокировка(както сам си установил).
Като се вглеждам..все повече ми прилича на "Лукас" това ГНП,на Поло-SDI слагат такава,внимавай какво пипате по нея,капризни са,а клапанчето-мисля че може безпроблемно да се отвие и почисти иглата(ако е това,което предполагам).
Ама мигането на лампата за подгряване...това не се е случвало,няма как да знае че клапанчето не работи,освен и в релето за подгрев да има нещо...имай в предвид,че "простия" дизел си подгрява почти винаги при старт,колкото-толкова-даже има и продължение след запалването.Почнете с разбутване на подгревно реле,замерване на въпросния клапан(като Омове,щрака ли при захранване,идва ли напрежение при контакт,както и дали идва напрежение към подгревни свещи...).Ключа дали е с "чип"..абе огледайте тия работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора, снимката е от въпросния автомобил. Виждам някакво окисляване, дали няма да стане с профилактика или си трябва смяна?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е,разбира се,опитай да почистиш
Върни се в “Дизелови агрегати”