Здравейте,
Изчетох доста теми за проблеми подобни на моя, но нито един не съвпада. Значи Колатаа е Пасат 1,9 ТДИ, 110 коня, 1997г.По принцип си върви идеално, на ваг компа няма никакви грешки, но от време на време сякаш работи на 2 цилиндъра, получава се едно тресене около 15-20сек и се оправя , отначало го правеше по рядко сега се зачести, прави го на топъл и студен двигател, на пълен и непълен резервоар, присилно и нормално каране. Днес ми сменят горивен филтър ии реле на помпата и изчистиха сондата, която си беше чиста. Дават ми различни идеи, че поема вода или въздух от някаде. От къде може да е.

Тресене на двигателя при 1,9 ТДИ 110коня
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Тресене на двигателя при 1,9 ТДИ 110коня
а оборотите колко ги колебае .... в какъв диапазон ...? Ти както го споделяш тя значи без малко да угасне така ли ? Е не може да не набие грешка !? Направете й лог файл и вижте на място какво се случва .... като почне да претриса следете милиграми ,дебитомер и процентите на авансаторния клапан ...не може да не се види !
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Тампоните на двигателя проверявани ли са?
- =TDI=
- Автомобил: Passat 1.9 TDI
- Двигател: 1Z
...помпа за почистване
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Искам да споделя и аз ... От скоро и на мен започна да ми прави такива проблеми, сутрин като я запаля и имам чувството че работи на 3 цилиндъра и след малко време се оправя. Също и от време на време си вдига сама оборотите до към 1000/1100 и след 2 3 секунди си идват на мястото.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
температурен датчик ? (за колегата от Търговище)
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Колега съгласен съм с тебе, защото тоя датчик ми прави проблеми. И явно ще го сменяме.
Това го прави рядко, а на доктор/комп/ се държи прилично. Вчера се върнах от почивка и 2 х 200 км минах без проблем, идеално вървене. Смених релето на помпата и горивния филтър, дано да е от това. 

Върни се в “Дизелови агрегати”