Кой е по икономично дизел 1.5 dci или 1.9-d
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кой е по икономично дизел 1.5 dci или 1.9-d
Колеги интересувам се от качествата на дизелите 1.5 ДЦИ ,аз имам 1.9Д,най-вече за икономично каране само за града.мисля,че VW нямат такъв двигател.Ако някой има наблюдения да сподели,чух че в градски условия се движи около 4 литра.като че ли японците слагат този двигател само, но не съм сигурен.с тези цени на дизела се замислям за малка и икономична кола,основно за градско каране.Благодаря за мненията,ако има такива.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой е по икономично дизел 1.5 dci или 1.9-d
Здравей, колега този двигател 1.5dCI е на Рено.Не мога да ти кажа дали е надежден но разход от 4/100 в градски условия ми се стува непостижим с автомобил.Особено ако става дума за София.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Така ,споделям ти преки впечатления и от двата мотора.1,5 ДЦИ на рено клио 2008 ни беше притежание около 6 месеца.1,9Д на мой приятел-шкода фабия 2005.
Реното - много нисък разход извън града при нормално каране 3,9-4,3 л/100.Колата беше много тиха и приятна за каране.В града разхода се движи около5,3-5,9л/100.Доста е пъргава по светофарите но рано умира.
На магистралата при около 130-140 км- разхода и е доста висок около 5,7-5,9л/100км.Толкова ми гори и джетата /1,9 ТДИ ПД 105 К.С./в момента при тая скорост при положение че е 1,5 тона.
Шкодата - по шумен и муден двигател.Разход в града около 5/100км.Извън града 4,5 - 5,00/100.Но двигателя за мен е много по-корав и издръжлив.
В града със сигурност е по-икономичен.
Реното - много нисък разход извън града при нормално каране 3,9-4,3 л/100.Колата беше много тиха и приятна за каране.В града разхода се движи около5,3-5,9л/100.Доста е пъргава по светофарите но рано умира.
На магистралата при около 130-140 км- разхода и е доста висок около 5,7-5,9л/100км.Толкова ми гори и джетата /1,9 ТДИ ПД 105 К.С./в момента при тая скорост при положение че е 1,5 тона.
Шкодата - по шумен и муден двигател.Разход в града около 5/100км.Извън града 4,5 - 5,00/100.Но двигателя за мен е много по-корав и издръжлив.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
sasho_mf написа: Шкодата - по шумен и муден двигател.Разход в града около 5/100км.Извън града 4,5 - 5,00/100.Но двигателя за мен е много по-корав и издръжлив.
Най вероятно става въпрос за 1.9SDI при Шкодата?При 1,9D(слагани при по ранни години на VW)разхода е малко по голям и динамиката е по слаба от 1.5dci,което си има и турбина.Имал съм ги и двата автомобила с тези мотори.За шума,Реното работи по приглушено и сякаш неравномерно,сравнено с SDI в ниските обороти.При високите обороти почва да издиша,а шума става по голям.При 1,9SDI мисля,че всичко е ясно.Колкото за оплюваната динамика на SDI много хора ще се изненадат колко е добре в ниските обороти(градски условия на каране)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сега съм с 1.9-Д 99 година -поло ,но в града не мисля ,че е много икономичен,при нормално каране ,без ръчкане между 5-6 литра извън града задължително пада под 5.А спориха с мен познати с 1.5 тди на опел, исузу мотор ,че се постигат чудеса,остава само да разбера на японците 1.5-D4D моторите как са в това отношение.Затова се насочих към по малкия мотор, да е 4 цилиндъра и основно за каране в града.
stivenj написа:Колеги интересувам се от качествата на дизелите 1.5 ДЦИ ,аз имам 1.9Д,най-вече за икономично каране само за града.мисля,че VW нямат такъв двигател.Ако някой има наблюдения да сподели,чух че в градски условия се движи около 4 литра.като че ли японците слагат този двигател само, но не съм сигурен.с тези цени на дизела се замислям за малка и икономична кола,основно за градско каране.Благодаря за мненията,ако има такива.
VW LUPO 1.2 TDI 3L

stivenj написа:Аз сега съм с 1.9-Д 99 година -поло ,но в града не мисля ,че е много икономичен,при нормално каране ,без ръчкане между 5-6 литра извън града задължително пада под 5.А спориха с мен познати с 1.5 тди на опел, исузу мотор ,че се постигат чудеса,остава само да разбера на японците 1.5-D4D моторите как са в това отношение.Затова се насочих към по малкия мотор, да е 4 цилиндъра и основно за каране в града.
D4D ...........................TOYOTA e 1.4 D4D

-
- Автомобил:
- Двигател:
mar29 написа:stivenj написа:Аз сега съм с 1.9-Д 99 година -поло ,но в града не мисля ,че е много икономичен,при нормално каране ,без ръчкане между 5-6 литра извън града задължително пада под 5.А спориха с мен познати с 1.5 тди на опел, исузу мотор ,че се постигат чудеса,остава само да разбера на японците 1.5-D4D моторите как са в това отношение.Затова се насочих към по малкия мотор, да е 4 цилиндъра и основно за каране в града.
D4D ...........................TOYOTA e 1.4 D4D
Да,това е моята кола,тойота ярис 1.4 д4д,но цената трябва още малко да падне,иначе оставам фен на дойче машине,че поне моргите заринати с чаркове.Може да се ключи темата,изясниха ми се проблемите с икономичното каране в градски условия.
Върни се в “Дизелови агрегати”