Здравеите! Имам Голф4 ТДИ 2001г. и от скоро сутрин няколко минути след като го запаля светва лампата на тракшъна и вдига оборотите на 1300.А съштото го прави понякога преди палене лампата за свещите остане да свети по далго (около 40 сек) и като запали, лампата на тракшана светва и оборотите пак са високи.Всичко това се оправя за няколко минути,нормализират ли се оборотите гасиш,палиш отново и всичко е добре до следващия път.Някои имал ли е такъв проблем и ако може да ми помогне?
На ваг кома не показва нищо

Тракшън и обороти Голф4 ТДИ
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Тракшън и обороти Голф4 ТДИ
Смени си температурният датчик на антифриза ! 
При условие , че ти светва Check Engine (при теб е лапата на тракшъна), ми е интересно защо не записва грешка
Докато работи на 1300 оборота, реагира ли педала на газта ? , Защото тази грешка се трие сама при последващо запалване, докато температурният датчик-не !
Когато го направи влез и погледни стойността на температурата на двигателя (от живите данни) и провери какви грешки има БЕЗ ДА ГАСИШ !

При условие , че ти светва Check Engine (при теб е лапата на тракшъна), ми е интересно защо не записва грешка

Когато го направи влез и погледни стойността на температурата на двигателя (от живите данни) и провери какви грешки има БЕЗ ДА ГАСИШ !
Върни се в “Дизелови агрегати”