Проблем с хидравличната помпа голф 1.9д

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравличната помпа голф 1.9д

Мнениеот googo » Пон 29 авг 2011 9:03

Здравейте колеги!Имам следния проблем със хидравличната помпа.Преди време лагера на първата ми помпа блокира и при опит да го сменя се оказа че вътре също има проблем.Взех друга втора ръка но само след 1месец протече и понеже не ми се купуваше трета реших да си я отремонтирам сам.Взех си нов лагер и съответно семеринг които е специялен за хидравликата както и двата опръстена на помпата.След мъките по разглобяването и сглобяването поставих помпата и всичко заработи нормално без шумове и др.но на другия ден останових че пак е протекла отпред откъм лагера.Направи ми впечатление,че като я зглобих се въртеше доста трудно но си помислиш че е от новия лагер и семеринг.След запалване и работа на колата около 10 мин.помпата се загря на допир но всичко си работеше нормално.Възможно ли е да съм направил нещо както не трябва.Семерингът само го набих да не се слага някакво лепило.Помпата е с изнесената шайба ако някой има такава.
Търся тази част която е оградена в червено за да си отремонтирам старата помпа.Благодаря предварително!
http://vwgoogo.snimka.bg/automobiles/hi ... mpa.599344

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с хидравличната помпа голф 1.9д

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Чет 01 сеп 2011 22:07

googo написа:Здравейте колеги!Имам следния проблем със хидравличната помпа.Преди време лагера на първата ми помпа блокира и при опит да го сменя се оказа че вътре също има проблем.Взех друга втора ръка но само след 1месец протече и понеже не ми се купуваше трета реших да си я отремонтирам сам.Взех си нов лагер и съответно семеринг които е специялен за хидравликата както и двата опръстена на помпата.След мъките по разглобяването и сглобяването поставих помпата и всичко заработи нормално без шумове и др.но на другия ден останових че пак е протекла отпред откъм лагера.Направи ми впечатление,че като я зглобих се въртеше доста трудно но си помислиш че е от новия лагер и семеринг.След запалване и работа на колата около 10 мин.помпата се загря на допир но всичко си работеше нормално.Възможно ли е да съм направил нещо както не трябва.Семерингът само го набих да не се слага някакво лепило.Помпата е с изнесената шайба ако някой има такава.
Търся тази част която е оградена в червено за да си отремонтирам старата помпа.Благодаря предварително!
http://vwgoogo.snimka.bg/automobiles/hi ... mpa.599344

Колега мога само да те посъветвам да не си пренатягаш ремъка,че аз така си съсипах моята хидравлична помпа.

Върни се в “Дизелови агрегати”