Начини за повиша на мощноста на passat B5 110hp
- Lazi
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Начини за повиша на мощноста на passat B5 110hp
Колеги търся всякакави начини за повишаване на мощноста на пасат б5 освен с чип. Имам разни идеи но не знам дали си струват примерно спортен филтър на K&N, също така ми казаха да запуша тръбата която връща изгоренилите газаове в турбото и после поще веднъж заради екологията а като се запуши тая тръба не вкарва тия газове, спира да по-пушва толкова и не "преебава турбото" и варви повече. Ще съм благодарен ако може някой който е изпробвал тази работа с турбото да каже имали нещо вярно и да сподели и други начини за повишаване на мощността. Мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Начини за повиша на мощноста на passat B5 110hp
Като за начало може да смениш дюзите с по големи!
Обаче като смениш дюзите с по големи, горивната помпа няма да може да смогва да подава достатъчно гориво , за тая цел се сменя едно буталце на горивната помпа с по голямо от оригиналното на колата.
По голяма генерация!
Ново по голямо турбо!
Или пък с 2 турбота?
Нов съединител!
Ааа и един челен кулер
Обаче като смениш дюзите с по големи, горивната помпа няма да може да смогва да подава достатъчно гориво , за тая цел се сменя едно буталце на горивната помпа с по голямо от оригиналното на колата.
По голяма генерация!
Ново по голямо турбо!
Или пък с 2 турбота?

Нов съединител!
Ааа и един челен кулер

-
- Автомобил:
- Двигател:
Повече гориво от помпата ама не мога от тук да ти обясня, че да стане добре, отваря се помпата, мога да го направя, малко софтуерно предварение и други. Усеща се повече мощност в средните обороти, по-добро изгаряне, по-добро ускорение, по-добър студен и топъл старт.
Последна промяна от Zinoto на Нед 11 сеп 2011 23:22, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Georgi Vutov написа:Като за начало може да смениш дюзите с по големи!
По голяма генерация!
Ново по голямо турбо!
Или пък с 2 турбота?![]()
![]()
Нов съединител!
Ааа и един челен кулер
Пропусна най-важното НОВ СОФТУЕР, а човека пита "освен с чип", защото явно не иска
Lazi написа:Колеги търся всякакави начини за повишаване на мощноста на пасат б5 освен с чип. Имам разни идеи но не знам дали си струват примерно спортен филтър на K&N, също така ми казаха да запуша тръбата която връща изгоренилите газаове в турбото и после поще веднъж заради екологията а като се запуши тая тръба не вкарва тия газове, спира да по-пушва толкова и не "преебава турбото" и варви повече. Ще съм благодарен ако може някой който е изпробвал тази работа с турбото да каже имали нещо вярно и да сподели и други начини за повишаване на мощността. Мерси
Последна промяна от Zinoto на Нед 11 сеп 2011 23:36, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Zinoto написа:Пропусна най-важното НОВ СОФТУЕР, а човека пита "освен с чип"
Еми то новия софтуер си е един вид чип..
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Кажи колко мощност целиш и ще ти се каже какво трябва да направиш. Или поне до колко пари си готов да отделиш и ще може да се каже какво ще постигнеш с тях.
Така генерално е много писане
.
Така генерално е много писане

- Lazi
ми поне 200hp на първо време по на там може и повечко да ги вдигнеме. А към колегите от по предните постове питам за др начини защото вече съм с чип, обаче никой не си каза мнението за филтъра и за това с турбото.
-
С чип се стига до лимита на заводксите дюзи. Няма смисъл от по-голямо турбо. Спортния филтър ти е най малкия проблем. Пък и от него на TDI само с чип няма смисъл.
За 200кс на тоя мотор ще ти трябват следните неща:
1) Челен кулер
2) Генерация (63мм е приемлив вариант)
3) хибридно турбо
4) 11ка помпа (по VAG номера е 038 130 107J и е трудно откриваема, варианта на подмяна на ротора със по-голям не е толкова добър)
5) Дюзи като минимума ще е .232мм или .240мм
6) Съединител и маховик
7) 3 баров MAP
И ще трябва да се справяш с последващите от тези промени проблеми. Като пари по-горе нещата са:
1) Кулер и генерация с малко компромиси - 1000лв
2) Хибридно турбо - и то там някъде, грубо около 1000лв
3) Помпа с късмет ще намериш за 300-500 лева, трябва да я прехвърлиш в корпуса на твоята - нека да са 500-800 лева
4) Дюзи - разпръсвачи (читав) и настройка на дюзите - 600+ лева
5) Съединител и маховик - от теб зависи. Аз избрах да мина на 6 степенна кутия и маховик и съединител от нея, около 3000лв
6) Читав тунер. Там парите май отиват поне към 500+ лева
7) 3 баров MAP е ~50лв по моргите
Т'ва е абсолютния минимум като части за тоя ъпгрейд. Ако си готов да отделиш повече пари има още какво да се добави. Ако искаш повече детайли - пиши. Успех иначе с проекта.
За 200кс на тоя мотор ще ти трябват следните неща:
1) Челен кулер
2) Генерация (63мм е приемлив вариант)
3) хибридно турбо
4) 11ка помпа (по VAG номера е 038 130 107J и е трудно откриваема, варианта на подмяна на ротора със по-голям не е толкова добър)
5) Дюзи като минимума ще е .232мм или .240мм
6) Съединител и маховик
7) 3 баров MAP
И ще трябва да се справяш с последващите от тези промени проблеми. Като пари по-горе нещата са:
1) Кулер и генерация с малко компромиси - 1000лв
2) Хибридно турбо - и то там някъде, грубо около 1000лв
3) Помпа с късмет ще намериш за 300-500 лева, трябва да я прехвърлиш в корпуса на твоята - нека да са 500-800 лева
4) Дюзи - разпръсвачи (читав) и настройка на дюзите - 600+ лева
5) Съединител и маховик - от теб зависи. Аз избрах да мина на 6 степенна кутия и маховик и съединител от нея, около 3000лв
6) Читав тунер. Там парите май отиват поне към 500+ лева
7) 3 баров MAP е ~50лв по моргите
Т'ва е абсолютния минимум като части за тоя ъпгрейд. Ако си готов да отделиш повече пари има още какво да се добави. Ако искаш повече детайли - пиши. Успех иначе с проекта.
- Lazi
за кулера може и да си помисля ама за другите работи на задане план значи от спортния филтър няма да има много смисъл в това положение в което съм сега ???
-
Абсолютно никакъв. Без промени по дюзите и турбото почти нищо повече не можеш да постигнеш.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Не че нещо ама изобщо смяташ ли да правиш нещо?
Чип не искаш,турбо не искаш,кулер не искаш... само един филтър с който впрочем 200коня не можеш ги изкара и да се съдереш дори
И 200 коня на кое? На вала или на колелата ?

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Върни се в “Дизелови агрегати”