Голф ІV отказва да запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bugibarabata
Автомобил:
Двигател:

Голф ІV отказва да запали

Мнениеот bugibarabata » Пон 03 окт 2011 12:21

Извинявам се ако подобен проблем вече е обсъждан тук.
Голфът е 4-ка, 1.9 ТДИ, 110 к.с.
Вчера както си карам изведнъж радиото се рестартира, понеже е вързано към ключа, все едно съм угасил и пак съм тръгнал, а бях в движение. Това стана на два пъти докато карах. Паркирам пред блока, гася, направи ми впечатление, че стъклата се вдигат много бавно. Сетих се за радиото, понечих пак да запаля и.... няма никой. Лампите на таблото си светват и угасват за около 3 сек, както обикновено, само тази на свещите светва и угасва веднага.
Откъм двигателя се чуват две неща: при първия опит да запаля сякаш за 1 секунда стартера завърта, но мигновено спира, при всеки следващ опит чувам само едно Цък и това е, май от дизеловата помпа. Тези неща ставаха вчера при топъл двигател и днес, вече при студен. Имам си ток за светлините, клаксона се чува много глухо. Снощи единственото нещо, което направих беше да позачистя клемите на акумулатора.
Както казах има във форума подобен проблем, но пък на мен ми светва лампата за подгрева, макар и за кратко. Да спомена, че от 1 месец насам, когато колата все още палеше, го правеше след въртене на стартера за около 4-5 секунди, което сигурно се е дължало на изгоряла свещ/свещи.
С радост ще приема всякакви идеи, поне да мога да я запаля, за да я дотъркалям до някой сервиз.

Milevv
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф ІV отказва да запали

Мнениеот Milevv » Пон 03 окт 2011 23:41

Може би клемореда ти е заминал!
Не е препоръчително, но можеш да пробваш на бутане или дърпане дали ще запали!
Щом даваш на контакт, според мен ще запали!
Но аз лично, не бих я бутал или дърпал с цел да я запаля!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 04 окт 2011 8:17

А замерил ли си дали акумулатора има ток,но не само да сложиш мултицета и той да покаже 12V а някой да пробва да запали в това време да видиш дали стрелката не отива към нулата :wink: Не е проблем да се бутне да запали за да можеш да се провери и дали зарежда както трябва !

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 04 окт 2011 8:31

Аз залагам, че акомулатора е дал фира. А иначе за паленето - проблема само на загрял мотор ли го имаше (да въртиш по 4-5 секунди)? Или просто се появи от 1 месец насам? Свещите не играяр роля докато навън е топло. Чак като паднат под 10 градуса (май 10 бяха) температурите свещите започват да работят.

Върни се в “Дизелови агрегати”