Проблем с Голф 3 1.9 тди 1z мотор
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Голф 3 1.9 тди 1z мотор
Здравейте колеги,имам следния пеоблем,значи онзи ден сложих чип и реших да ида на околовръстното и да пробвам колата колко ще дигне,и какво се оказа,чипа се усеща във ниските обороти но в високите го няма никаде,набира до 180 км/h и дотук и даже до 180 км/h се мъчи,та мисълта ми е че и преди вървеше по същият начин до 180 км/h,моят въпрос е защо прави така и не може да дигне спокойно примерно 200 или 210 км/h,хора ми казаха че може дебитомера да е замърсен и да трябва почистване,значи да поясня,чипа в отначала се усеща много но нагоре вече не,немога да разбера защо така става,ако може някой да ми помогне да пише, мерси ! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Голф 3 1.9 тди 1z мотор
vidinskia написа:Здравейте колеги,имам следния пеоблем,значи онзи ден сложих чип и реших да ида на околовръстното и да пробвам колата колко ще дигне,и какво се оказа,чипа се усеща във ниските обороти но в високите го няма никаде,набира до 180 км/h и дотук и даже до 180 км/h се мъчи,та мисълта ми е че и преди вървеше по същият начин до 180 км/h,моят въпрос е защо прави така и не може да дигне спокойно примерно 200 или 210 км/h,хора ми казаха че може дебитомера да е замърсен и да трябва почистване,значи да поясня,чипа в отначала се усеща много но нагоре вече не,немога да разбера защо така става,ако може някой да ми помогне да пише, мерси !
Зависи какво е правил тунера.ако е дебитомер трябва да го хване с ваг кома според мен тунера го е направил така
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
OFF: Само внимавай като почне да вдига 210 да да не излелзе някое бутало през капака да види кой така здраво натиска газта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vidinskia написа:Здравейте колеги,имам следния пеоблем,значи онзи ден сложих чип и реших да ида на околовръстното и да пробвам колата колко ще дигне,и какво се оказа,чипа се усеща във ниските обороти но в високите го няма никаде,набира до 180 км/h и дотук и даже до 180 км/h се мъчи,та мисълта ми е че и преди вървеше по същият начин до 180 км/h,моят въпрос е защо прави така и не може да дигне спокойно примерно 200 или 210 км/h,хора ми казаха че може дебитомера да е замърсен и да трябва почистване,значи да поясня,чипа в отначала се усеща много но нагоре вече не,немога да разбера защо така става,ако може някой да ми помогне да пише, мерси !
Не ти ли направиха диагностика преди да ти сложат чипа???
Щом казваш че и преди е вървял толкова мисля че така ти е направен чипа,
попитай човека който ти го е правил дали във високите обороти ти е барал
таблиците! И все пак може да пробваш с почистване на дебитомера преди това,
но не ми се вярва да е проблема това!
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Ми той ми каза че попринцип чипа е за ниските и за да ти върви нагоре трябват и дюзи от 110-ка,той примерно е със чип и с гърбица от ТД 75 кс. и дюзи от 110-ка и без проблеми прави 200 - 210 км./h,та мисълта ми е дали има проблем или просто не достига гориво и затова не иска повече нагоре деба и кошницата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vidinskia написа:Ми той ми каза че попринцип чипа е за ниските и за да ти върви нагоре трябват и дюзи от 110-ка,той примерно е със чип и с гърбица от ТД 75 кс. и дюзи от 110-ка и без проблеми прави 200 - 210 км./h,та мисълта ми е дали има проблем или просто не достига гориво и затова не иска повече нагоре деба и кошницата
Сам си си отговорил на въпроса!
Колата ти така е направена да върви!
Само с чип може и повече от това което казваш за твоята кола!
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
Значи е решено,по голями дюзи от 110-ка и настройване да впръсква повече гориво,но за всеки случай ще си взема спрей за дебитомеръра да го изчистя че от какво съм взел колата (2 години вече) не съм го пипал грам и даже не съм го отварял !!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
vidinskia написа:Значи е решено,по голями дюзи от 110-ка и настройване да впръсква повече гориво,но за всеки случай ще си взема спрей за дебитомеръра да го изчистя че от какво съм взел колата (2 години вече) не съм го пипал грам и даже не съм го отварял !!!
Ако имаш възможност първо го погледни на ваг-ком кави стойности дава!
Ако са наред не ги пипай, ако не е добре тогава чисти дебитомера!
Защо не го засилите с тези дюзи, ясно е че с по-големите ще е друго но до
опраделена мощност и тези стават!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен има някъв проблем.Моята няма чип и 200км/ч си ги направи без проблем.Преди време ми стана любопитно колко може да вдигне и за мое очудване ги вдигна доста прилично.
- vidinskia
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така мисля,че нещо не е в ред,се си мисля че проблема идва от дюзите или от замърсен дебитометър,едно от двете е,смисал какво имам предвид че немога да дигна 200,мисълта ми е че трябва повече път за да ги дигне !
Върни се в “Дизелови агрегати”