Maсло разработено за VAG групата
- Romboni_kr
- Автомобил: Mk3 Gti
- Двигател: ABF
Re: Maсло разработено за VAG групата
Да дам един пример за който се сещам в момента масло кастрол 15/50 в бг в Тетевен там кадето живея е около 60 до 65лв 4 литра а тук е 21 евро за 5 литра.
Разликата е голяма.

Romboni_kr написа:Да дам един пример за който се сещам в момента масло кастрол 15/50 в бг в Тетевен там кадето живея е около 60 до 65лв 4 литра а тук е 21 евро за 5 литра.Разликата е голяма.
Колко струва във Франция оригиналното VAG LONG LIFE III 5в30 и Кастрол едж 5в30?
- Romboni_kr
- Автомобил: Mk3 Gti
- Двигател: ABF
Stif написа:Romboni_kr написа:Да дам един пример за който се сещам в момента масло кастрол 15/50 в бг в Тетевен там кадето живея е около 60 до 65лв 4 литра а тук е 21 евро за 5 литра.Разликата е голяма.
Колко струва във Франция оригиналното VAG LONG LIFE III 5в30 и Кастрол едж 5в30?
Значи колега кастрола е 76.05 евро за 5 литра а ваг лонг лаиф е 33 евро за 4 литра.
- dionick
- Автомобил: VW Bora 2003
- Двигател: ASZ
Stif написа:dionick написа:По темата на колегата....
Това е официално разработено синтетично масло за VAG групата автомобили от Castrol но с различна формула от Магнатек и Едж. Препоръчва се и се продава в официалния дилър на марката. Като за територията на Великобритания само се предлага под търговската марка Quantum! Разлика няма. Доколкото съм наясно се препоръчва най вече за по-новите дизели ПД и подържа стандарт 504.00,507.00 изискван за euro IV двигатели . Има две серии longlife 5W30 и shortlife 5W40. Ако е истинско слагай смело колега
Каква е цената на това масло в UK ? Вероятността за фалшификати е много малка при теб.
Аз го платих вчера на цена 33 лири, по курс за деня е към 75лв. за 5л туба (longlife 5W30)+ оригинален маслен филтър за 6 кинта(13,60лв)
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
dionick написа:колега alexx мисля че визираш MOTUL? Чувам само суперлативи за него, надявам се да си струва
Точно така Мотул и Яко нищо общо с другия бъркоч
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с такова масло в момента(само че 5w30), води се LongLife за 30 000км., но ми казаха на 20тина да го хвърлям, заради хубавите ни горива. Преди това бях с Mobil и определено с това двигателя работи някакси по-тихо и меко. На мен ми го поръча човек директно от Германия, цената беше около 200лв. Вече 14000км. карам с него. Масло колата изобщо не харчи. Това не знам дали е нормално или не, ама остатъка в тубата, който го пазя за доливане си ми седи 
Не знам какво има в тубата, кой го е произвел и т.н., но ако сучайно се откажа да продавам колата, пак бих сложил такова масло.

Не знам какво има в тубата, кой го е произвел и т.н., но ако сучайно се откажа да продавам колата, пак бих сложил такова масло.
Върни се в “Дизелови агрегати”