Пасат 1.9 ТДИ Губи антифриз
Пасат 1.9 ТДИ Губи антифриз
Моя пасат губи охладителна течност, всеки ден под колата има петно, но от месеци не мога да открия от къде тече. Искам да попитам мога ли да надуя системата за да видя от къде капе, въпросът е до какво налягане мога да надуя системата.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Пасат 1.9ТДИ Губи антифриз
Тройник на антифриза? 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Като загрее колата, без да я гасиш, погледни за течове. Не е необходимо да я надуваш, след като и по нормалния начин си капе. Може да има и пукнат маркуч на трудно за виждане място. По петното под колата се ориентирай за мястото на теча.
Не знам. Как да разбера от там. А това което питам може ли да ми отговориш?
Гледал съм по петното и не мога да се ориентирам. За това питам по друг начин да видя?
Гледал съм по петното и не мога да се ориентирам. За това питам по друг начин да видя?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
При добре загряла кола, отвори капака без да гасиш двг и се ослушай за съскане или виж дали не излиза пара отнякъде.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
При загряла кола всичко се изпарява , така че не става
!
Вземаш помпа за гуми с възвратен клапан и помпиш през щтуцера на разширителния съд , а маркучето за обезвъздушаване го затапваш .
До една атмосфера , че и нагоре , няма проблем . Освен това капачката на разширителния съд има предпазен клапан , но гледай да не достигаш чак такова налягане че да се отвори , макар че също не е опасно .

Вземаш помпа за гуми с възвратен клапан и помпиш през щтуцера на разширителния съд , а маркучето за обезвъздушаване го затапваш .
До една атмосфера , че и нагоре , няма проблем . Освен това капачката на разширителния съд има предпазен клапан , но гледай да не достигаш чак такова налягане че да се отвори , макар че също не е опасно .
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:При загряла кола всичко се изпарява , така че не става![]()
!
Парата може да се види, нали?! При мен съм откривал така напукан маркуч, който изпуска пара, само като се надуе под налягане.

Често загубата на антифриз се дължи на съвсем елементарен, но трудно откриваем проблем - спукан маркуч. В такива случаи всеки може да си помогне сам, защото някой пишман майстор може да Ви накара да правите ревизия на главата. Както съм писал по-горе, течовете се откриват при напълно загряла кола, отваря се капака при работещ двигател и се наблюдава внимателно. Често не може да се локализира точно, ако течът е на забутано място. Лично аз за последните 4 години съм сменил 3 маркуча на стария ми Пасат. На вид маркучите са като нови, но като надуе системата, започват да изпускат пара през микропукнатина. В резултат се налага да доливаш антифриз на седмица или месец. Когато това ти писне се залавяш с проблема.

На тази снимка маркучите на вид са като нови, оригинални:

Но ето какво всъщност се получава, когато станат на 20-25+г.:

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 1.9 ТДИ Губи антифриз
Радиатор
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом има петно - не се изпарява, ами направо си тече отнякъде. Огледай добре, не може да не го видиш 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Щом има петно - не се изпарява, ами направо си тече отнякъде. Огледай добре, не може да не го видиш
Темата е стара, сигурно колегата отдавна си е решил проблема. Само добавих снимки в подкрепа на старото ми мнение.

Върни се в “Дизелови агрегати”