Vw Passat 2.5 tdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
valio_style
Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
Двигател: Unknown

Re: Vw Passat 2.5 tdi

Мнениеот valio_style » Нед 18 дек 2011 4:54

Имам въпрос с главно "В". Каква е разликата в задните мостове преди и след фейса?? Правилен отговор НИКАКВА!!! Че даже и на Е36 е почти идентичен. За визията на Е46 мога доста да поспоря. Да започнем с това че 136кс и фейс са доста доста рядко нещо. А за мен седанова Е46 преди фейса, ами как да го кажа с две думи ама хич не ме кефи отвън направо мога да .... А ако е фейслифт да е Shadowline с бяла оптика и задължително заводския ксенон. Е тогава много ми харесва (П.П. един телевизор вътре също е хубаво да има, не че някога ще я ползвам тая навигация ама така да я има :lol: )ама с тия всичките естри отива на много пари даже и да е М47 мотора. Конструктивния недостатък пеперудките със сигурност трябва да се изхвърлят преди да са строшили мотора просто закон за тая кола :да:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 18 дек 2011 7:37

valio_style написа:Имам въпрос с главно "В". Каква е разликата в задните мостове преди и след фейса?? Правилен отговор НИКАКВА!!! Че даже и на Е36 е почти идентичен. За визията на Е46 мога доста да поспоря. Да започнем с това че 136кс и фейс са доста доста рядко нещо. А за мен седанова Е46 преди фейса, ами как да го кажа с две думи ама хич не ме кефи отвън направо мога да .... А ако е фейслифт да е Shadowline с бяла оптика и задължително заводския ксенон. Е тогава много ми харесва (П.П. един телевизор вътре също е хубаво да има, не че някога ще я ползвам тая навигация ама така да я има :lol: )ама с тия всичките естри отива на много пари даже и да е М47 мотора. Конструктивния недостатък пеперудките със сигурност трябва да се изхвърлят преди да са строшили мотора просто закон за тая кола :да:

:да:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 18 дек 2011 7:51

vw_power написа:
the_tupan написа:
vw_power написа:А на мен ми е чудно как колегата иска да замени красивото бмв с тази грозотия с тоя скапан двигател...

Абе и 2.0D мотора на БМВ не блести с особена динамика или техническа надеждност... може би затова БМВ ентусиастите не го долюбват особенно, а и да не говорим, че визията на Е46 също не блести с особена красота.
Но ти явно си наясно с тия работи щом даваш такива категорични оценки.

Виж това и после спори с мен
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9980
Динамиката на бавареца и разхода са екстра и визията е по добра от на пасата
Ти сигурно казваш на черното бяло щом си харесваш повече пасата :mrgreen:

Нямам намерение да пиша гъмки фрази с фанатични мнения обожествяващи Фау-Ве. Даже напротив. Следващата ми кола определено ще е БМВ, но не Е46 и не с М47 мотора. Просто Е46 320D е до някаква степен аналог на така любимия на всички душегуб на Ауди и VW. Виж три литровата баварска печка със шестимата под предния капак наредени в редичка...това е друга работа. :Mr Green Fun

П.С. Пасат B 5.5 комби е в пъти по-красив, по просторен и по-комфортен от седанова Е46 преди фейса...а и фаровете му страдат от катаракта доста по-рядко. :wink:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 18 дек 2011 11:35

А тия пеперудки какви са по-точно че чак и мотора да строшат.

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Нед 18 дек 2011 12:25

red.devilll написа:
Euler написа:
red.devilll написа:взимай и си приготви около 2000лв за обслужване

това е ключовата реплика :)

така колата му излиза 7500. Аз като обикалях да взема моят Пасат преди два три месеца, гледах и доста 2,5тди и се изкушавах, защото в много случаи бяха по- евтини от 1.9тди :) Имаше един много запазен и лъскав в една автокъща на околовръстното до Горна Баня и беше 4500 или 4800лв.

:да: Съгласен съм колега но и на 1,9 ТДИ смяна на ремъци с ролки ако се взимат качествени части е около 1000лв ,а както се казва кеф цена няма.Никога неможе да се сравни звука от шестака с 1,9ТДИ.
До колегата ако е решил да си взима такъв пасат мога да му помогна с каквото мога-30%отстъпка за частите му и мисля,че ще му стъпне доста по-малко-горе долу колкото на 1,9 Без отстъпка. Друго няма какво да кажа по темата

А за 1.9 тди не можеш ли да му вземеш с отстъпка на колегата,като си толкова добър,че да му излезе 2 пъти по евтино от 2.5,или имаш намаление само за 2.5....Имам приятел с същия мотор и за 2 годино е стигнал до 8-10лв,с две думи е станал някакъв роб,то и автоматичната кутия се прави,абе ужас...И само не ми хвали тука някви измислени масла по 40лв литъра,за големи тарикати,защото имам приятел който бачка в Евро 07 и няма да е коректно да ти кажа представителите как ходят до тях и още куп фирми за "оригинални масла и части",така че по полека с цените на маслата...Ти на мотор на 300-500хил км,кот да му сложиш няма да му оправиш състоянието,ако ще и рали-формула и не знам си кви глупости да му сложиш...Хората са си направили кефа,карали са я няколко години докато нищо не е мърдало и сега който я купи се започва голямото шоу,което няма край...Мисля,че няма майстор който да ти каже че това е кола за нашите скромни стандарти,дето търсим ако може нещо 2 ръка,че ново мноо скъпо..И ако въвеше така хубаво,колкото гореше,щеше да е доволно,щом я изкара че консумативи и ремонти са колкото на 1.9 евала...Както каза един колега по добре 1.8 турбо от 2.5тди-150кс и никакви хиляди по мотори и ск.кутии,поне ще върви малко повечко и няма да прегрява като я напънеш...

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 18 дек 2011 16:00

tdi_20yare написа:
red.devilll написа:
Euler написа:

така колата му излиза 7500. Аз като обикалях да взема моят Пасат преди два три месеца, гледах и доста 2,5тди и се изкушавах, защото в много случаи бяха по- евтини от 1.9тди :) Имаше един много запазен и лъскав в една автокъща на околовръстното до Горна Баня и беше 4500 или 4800лв.

:да: Съгласен съм колега но и на 1,9 ТДИ смяна на ремъци с ролки ако се взимат качествени части е около 1000лв ,а както се казва кеф цена няма.Никога неможе да се сравни звука от шестака с 1,9ТДИ.
До колегата ако е решил да си взима такъв пасат мога да му помогна с каквото мога-30%отстъпка за частите му и мисля,че ще му стъпне доста по-малко-горе долу колкото на 1,9 Без отстъпка. Друго няма какво да кажа по темата

А за 1.9 тди не можеш ли да му вземеш с отстъпка на колегата,като си толкова добър,че да му излезе 2 пъти по евтино от 2.5,или имаш намаление само за 2.5....Имам приятел с същия мотор и за 2 годино е стигнал до 8-10лв,с две думи е станал някакъв роб,то и автоматичната кутия се прави,абе ужас...И само не ми хвали тука някви измислени масла по 40лв литъра,за големи тарикати,защото имам приятел който бачка в Евро 07 и няма да е коректно да ти кажа представителите как ходят до тях и още куп фирми за "оригинални масла и части",така че по полека с цените на маслата...Ти на мотор на 300-500хил км,кот да му сложиш няма да му оправиш състоянието,ако ще и рали-формула и не знам си кви глупости да му сложиш...Хората са си направили кефа,карали са я няколко години докато нищо не е мърдало и сега който я купи се започва голямото шоу,което няма край...Мисля,че няма майстор който да ти каже че това е кола за нашите скромни стандарти,дето търсим ако може нещо 2 ръка,че ново мноо скъпо..И ако въвеше така хубаво,колкото гореше,щеше да е доволно,щом я изкара че консумативи и ремонти са колкото на 1.9 евала...Както каза един колега по добре 1.8 турбо от 2.5тди-150кс и никакви хиляди по мотори и ск.кутии,поне ще върви малко повечко и няма да прегрява като я напънеш...

Колега мога да взема отстъпка за всякакъв вид автомобил.А това кой за колко пари взима масло може да дойдеш да видиш след около 2000км като се купува от омникар.В еврото като ми вземеш мобил ще т епошерпя доста .от там само игат и стат оил може да вземеш.Ако не си в час попитай някой който е малко по-навътре в нещата.Колега та която ти говоря е поддържана и купена от VW Дилър на 3 години. Ако искаш и ти отстъпка и на теб ще ти оредя но ако искаш да не спамим на колегата в темата за тази работа или ЛИЧНИ

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 18 дек 2011 16:11

Golf_Diesel_ написа:А тия пеперудки какви са по-точно че чак и мотора да строшат.

това са клапите във всмукателния колектор - първото нещо, което направих като си купих БМВ е да ги отсека :lol: сега ще направя същото и на другото БМВ...

2.0д на БМВ 150 коня версията реално няма какво да й харесва човек...има си своите проблеми. 163 коня мотора и версиите след него са топ отвсякъде.

Да не се отклоняваме от темата, но да сравняваш 2.5ТДИ на ВАГ, което е аналога на 3-литровия шестак на БМВ си е меко казано неуместно...

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Нед 18 дек 2011 17:03

red.devilll написа:
tdi_20yare написа:
red.devilll написа:
Euler написа:

Колега мога да взема отстъпка за всякакъв вид автомобил.А това кой за колко пари взима масло може да дойдеш да видиш след около 2000км като се купува от омникар.В еврото като ми вземеш мобил ще т епошерпя доста .от там само игат и стат оил може да вземеш.Ако не си в час попитай някой който е малко по-навътре в нещата.Колега та която ти говоря е поддържана и купена от VW Дилър на 3 години. Ако искаш и ти отстъпка и на теб ще ти оредя но ако искаш да не спамим на колегата в темата за тази работа или ЛИЧНИ

Аз се опитах да ти обесня,че дилърите взеха да купуват от Евро 07,ауто+,елит кар и още куп фирми,и после обявяват едни немски цени ,на нищо подозиращите клиенти който даже нямат право да зяпат ко правят с колата им,затова ти обясних че такива масла по 40лв за литър е малко смешничко да ги споменаваш...Много добре знам къде,какво се предлага,ако мислиш че Мобила е голямото чудо-остави...Вече пробвам 4 ти вид масло,и да ти кажа и това от 50лв Стат Оил и това от 70 лв Мобил и ако ще и от 200лв да сложа едва ли ще се случи нещо различно...Самоче както казваш,омникар да не вдигнат тела и да го поръчат от някоя от изброените фирми за който споменах,защото повечето пъти става така,ама и хората им вярват,че всичко е оригинално,по висока цена,още по големи надежди.... :bishop

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 19 дек 2011 15:16

А за 1.9 тди не можеш ли да му вземеш с отстъпка на колегата,като си толкова добър,че да му излезе 2 пъти по евтино от 2.5,или имаш намаление само за 2.5....Имам приятел с същия мотор и за 2 годино е стигнал до 8-10лв,с две думи е станал някакъв роб,то и автоматичната кутия се прави,абе ужас...И само не ми хвали тука някви измислени масла по 40лв литъра,за големи тарикати,защото имам приятел който бачка в Евро 07 и няма да е коректно да ти кажа представителите как ходят до тях и още куп фирми за "оригинални масла и части",така че по полека с цените на маслата...Ти на мотор на 300-500хил км,кот да му сложиш няма да му оправиш състоянието,ако ще и рали-формула и не знам си кви глупости да му сложиш...Хората са си направили кефа,карали са я няколко години докато нищо не е мърдало и сега който я купи се започва голямото шоу,което няма край...Мисля,че няма майстор който да ти каже че това е кола за нашите скромни стандарти,дето търсим ако може нещо 2 ръка,че ново мноо скъпо..И ако въвеше така хубаво,колкото гореше,щеше да е доволно,щом я изкара че консумативи и ремонти са колкото на 1.9 евала...Както каза един колега по добре 1.8 турбо от 2.5тди-150кс и никакви хиляди по мотори и ск.кутии,поне ще върви малко повечко и няма да прегрява като я напънеш...[/quote]
Колега мога да взема отстъпка за всякакъв вид автомобил.А това кой за колко пари взима масло може да дойдеш да видиш след около 2000км като се купува от омникар.В еврото като ми вземеш мобил ще т епошерпя доста .от там само игат и стат оил може да вземеш.Ако не си в час попитай някой който е малко по-навътре в нещата.Колега та която ти говоря е поддържана и купена от VW Дилър на 3 години. Ако искаш и ти отстъпка и на теб ще ти оредя но ако искаш да не спамим на колегата в темата за тази работа или ЛИЧНИ[/quote]
Аз се опитах да ти обесня,че дилърите взеха да купуват от Евро 07,ауто+,елит кар и още куп фирми,и после обявяват едни немски цени ,на нищо подозиращите клиенти който даже нямат право да зяпат ко правят с колата им,затова ти обясних че такива масла по 40лв за литър е малко смешничко да ги споменаваш...Много добре знам къде,какво се предлага,ако мислиш че Мобила е голямото чудо-остави...Вече пробвам 4 ти вид масло,и да ти кажа и това от 50лв Стат Оил и това от 70 лв Мобил и ако ще и от 200лв да сложа едва ли ще се случи нещо различно...Самоче както казваш,омникар да не вдигнат тела и да го поръчат от някоя от изброените фирми за който споменах,защото повечето пъти става така,ама и хората им вярват,че всичко е оригинално,по висока цена,още по големи надежди.... :bishop[/quote]
Взимай си от хонда масло колега нали е на жена ти Хонда варна :mrgreen: или и там маслата са менте scare .А ако не си запознат доста отдавна по-голямите вериги магазини купуват от еврото.единствено и само те доколкото съм запознат не купуват от други вериги магазини.Еврото имат доста буклуци ,но имат и даста хубави части

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 19 дек 2011 15:16

А за 1.9 тди не можеш ли да му вземеш с отстъпка на колегата,като си толкова добър,че да му излезе 2 пъти по евтино от 2.5,или имаш намаление само за 2.5....Имам приятел с същия мотор и за 2 годино е стигнал до 8-10лв,с две думи е станал някакъв роб,то и автоматичната кутия се прави,абе ужас...И само не ми хвали тука някви измислени масла по 40лв литъра,за големи тарикати,защото имам приятел който бачка в Евро 07 и няма да е коректно да ти кажа представителите как ходят до тях и още куп фирми за "оригинални масла и части",така че по полека с цените на маслата...Ти на мотор на 300-500хил км,кот да му сложиш няма да му оправиш състоянието,ако ще и рали-формула и не знам си кви глупости да му сложиш...Хората са си направили кефа,карали са я няколко години докато нищо не е мърдало и сега който я купи се започва голямото шоу,което няма край...Мисля,че няма майстор който да ти каже че това е кола за нашите скромни стандарти,дето търсим ако може нещо 2 ръка,че ново мноо скъпо..И ако въвеше така хубаво,колкото гореше,щеше да е доволно,щом я изкара че консумативи и ремонти са колкото на 1.9 евала...Както каза един колега по добре 1.8 турбо от 2.5тди-150кс и никакви хиляди по мотори и ск.кутии,поне ще върви малко повечко и няма да прегрява като я напънеш...[/quote]
Колега мога да взема отстъпка за всякакъв вид автомобил.А това кой за колко пари взима масло може да дойдеш да видиш след около 2000км като се купува от омникар.В еврото като ми вземеш мобил ще т епошерпя доста .от там само игат и стат оил може да вземеш.Ако не си в час попитай някой който е малко по-навътре в нещата.Колега та която ти говоря е поддържана и купена от VW Дилър на 3 години. Ако искаш и ти отстъпка и на теб ще ти оредя но ако искаш да не спамим на колегата в темата за тази работа или ЛИЧНИ[/quote]
Аз се опитах да ти обесня,че дилърите взеха да купуват от Евро 07,ауто+,елит кар и още куп фирми,и после обявяват едни немски цени ,на нищо подозиращите клиенти който даже нямат право да зяпат ко правят с колата им,затова ти обясних че такива масла по 40лв за литър е малко смешничко да ги споменаваш...Много добре знам къде,какво се предлага,ако мислиш че Мобила е голямото чудо-остави...Вече пробвам 4 ти вид масло,и да ти кажа и това от 50лв Стат Оил и това от 70 лв Мобил и ако ще и от 200лв да сложа едва ли ще се случи нещо различно...Самоче както казваш,омникар да не вдигнат тела и да го поръчат от някоя от изброените фирми за който споменах,защото повечето пъти става така,ама и хората им вярват,че всичко е оригинално,по висока цена,още по големи надежди.... :bishop[/quote]
Взимай си от хонда масло колега нали е на жена ти Хонда варна :mrgreen: или и там маслата са менте scare .А ако не си запознат доста отдавна по-голямите вериги магазини купуват от еврото.единствено и само те доколкото съм запознат не купуват от други вериги магазини.Еврото имат доста буклуци ,но имат и даста хубави части

Върни се в “Дизелови агрегати”