Луфт в педала на съединителя ASZ!
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Луфт в педала на съединителя ASZ!
Здравейте, днес качвам се паля тръгвам и след около 3-4км. се появи луфт на педала на съединителя. Луфта е в горната част и педала (когато го натискам) седи с около 5см по-високо от педала на спирачките. Май и омекна, а иначе си отделя нормално и колата си върви без проблеми след появата на луфта, само дето е адски дразнещо! Някакви идеи какво да го правя? 

Re: Луфт в педала на съединителя ASZ!
Огледай си стойката която държи пезалите, битрябвало да е алуминиева.
Ако е счупена, сменяш, а не заваряш!
Ако е счупена, сменяш, а не заваряш!
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Ами оглеждах и зад педала има едно амортисьорче, на което функцията му е да бута педала нагоре(не съм сигурен дали е точно така) може би е изпуснало или нещо от сорта... Иначе видимо нищо счупено не видях. Бях в VW сервиза в Благоевград и Росен (доста начетен и разбиращ според мен) го тества и при първото натискане каза "хмм нищо му няма", но му казах да натисне по - леко и той осети луфта. Каза да си карам, че не е сериозен проблем! А и вече 3 ден май му свикнах! 

- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, решението на моя проблем е показано в този клип
пичагата от клипа обезвъздушава отгоре на скоростната кутия... огледах мойта, но не видях такава пробка отгоре. Къде да я търся?
друг интересен факт е че никой "майстор" (от тези при които бях) не иска да се заеме да ми го прави и аз съм се решил сам да се пробвам...
пичагата от клипа обезвъздушава отгоре на скоростната кутия... огледах мойта, но не видях такава пробка отгоре. Къде да я търся?
друг интересен факт е че никой "майстор" (от тези при които бях) не иска да се заеме да ми го прави и аз съм се решил сам да се пробвам...
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
На клипчето човека сменя горната помпа на съединителя(на нея ли казваш амортисьорче ако е мазна/тече смени я) и го обезвъздушава.Провери до къде е нивото на спирачната течност-от казанчето излиза маркуч който отива в тази помпа(от клипчето) а от нея през тръбичка/маркуч отива в долната помпа(предполагам закачена за ск.кутия)на нея е щуцера за обезвъздушаване(това което търсиш).
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих го щуцера за обезвъздушаване. Нивото на спирачната течност си е на МАКС. Огледах отдолу около скоростната кутия няма течове, което ме навява на мисълта че долната помпа си е ОК (или греша). На горната помпичка един олигофрен вика дай да го пръснем с WD
не знам дали е имало теч от нея със сигурност. Това което ме притеснява е дали ще мога да обезвъздуша ръчно с помпане на педала и отвиване на щуцерчето, както човека от клипа, като се има в предвид че е помпа дюза и е лагер помпа? Имали значение въобще?

Върни се в “Дизелови агрегати”