DA@KA написа:Търси по автокъщите,автоджамбазите ги продават щот купувачите не ги оценяват като екстра.За 300 кинта ще си я пробваш даже.Не купуваи печка която не си виждал да работи,да не плачеш после.

DA@KA написа:Търси по автокъщите,автоджамбазите ги продават щот купувачите не ги оценяват като екстра.За 300 кинта ще си я пробваш даже.Не купуваи печка която не си виждал да работи,да не плачеш после.
milenski_77 написа:Когато е автономен отоплител трябва да има таймер за управление, който обикновенно е сложен някъде на таблото.
По това най-лесно се познава.
Като се смъква от колата тръгваш по кабела който тръгва от печката и сваляш всичко което е вързано на него.
Обикновено на другия край е таймера и едно реле.
Филтър за горивото може и да има, но може и да няма. Обикновенно се взима гориво след горивния филтър на самата кола.
По-старите печки на Вебасто нямат помпи за горивото, а в самата печка има резервоарче което се пълни от обратното гориво.При по-новите вече си има помпичка, която е импулсна.На Ебершпехер е също с такава помпа.
Тръбопроводите и да не ги свалиш не е проблем, защото при всяка кола е индивидуален пътя на маркучите и не се знае дали ще паснат на твоята.
В оригиналната кутия на печката като се купи от магазина има маркуч и мисля че две колена на 180 градуса, така че да можеш да си направиш трасе за всякаква кола. Но това не е проблем като намериш място на печката, след това от някоя морга ще си набавиш маркучи каквито ти трябват.
Важно е печката да е по-ниско от разширителния съд за да не остане въздушна възглавница в нея.
Относно връзването към климатика(климатроника) най-лесно е на кола с обикновено парно.
Самата печка управлява едно външно реле което захранва вентилатора на парното.
Идеята е преди да слезеш от колата си избираш от врътките на топло и към прозореца, а от копчето на вентилатора на позиция 2 или 3 в зависимост с колко позиции е копчето.
След като запали печката релето сработва и ти пуска вентилатора.
По тоя начин първо размразява предното стъкло и след това стопля купето и двигателя също, но за целта поне половин час трябва да мине.
Има вариант (аз така бяха направил) да върти водата само през парното и така стопля само купето за много кратко време, но пък след като запалиш нямаш парно и двигателя е студен.
Най-доброто решение е с термостат(Ебершпехер имат такова нещо но е много пари) който след като стопли водата в парното отваря и към двигателя.
Когато колата е с климатроник трябва да се разбере от къде се захранва климатроника и трябва да се подаде захранване към него от релето.
Ivelin написа:Колега ако си навътре в идеята за печка и климатроник мен по интересен ми е въпроса как стои въпроса с клапите за водата. Принципно според мен не е проблем климатроника или климатика да не работят докато печката загрява водата в малкия кръг защото като запалиш колата и започне да ти духа топло веднага пак не е зле, но ме притеснява като си с климатроник дали няма опасност климатроника да е затворил кранчето на малкия кръг към радиаторчето в купето и печката да не може да върти водата.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: AFN98, Google [Bot] и 35 госта