Passat 1.9 TDI PD сипаха ми бензин вместо нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Вместо нафта - бензин

Мнениеот Marto_VN » Вто 17 яну 2012 14:27

K написа:Търси някакво обезщетение от бензиностанцията.

И това също!!!
Ако ти прецакат колата можеш да ги съдиш!
На всяка капачка пише колата с дизел или с бензин се зарежда!
Дано си запазил касовия бон , за доказателство.
Ако хвърлиш много пари за ремонт вземай бележки за всичко и после при адвокат да си върнеш парите поне, и да се научат да гледат :beat_butt2 . Аз затова като слагам нафта - казвам "Дизел" (по силничко) и гледам кой мъркуч вади , че има доста "необразовани"...

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Passat 1.9 TDI PD сипаха ми бензин вместо нафта

Мнениеот K » Вто 17 яну 2012 16:55

Не е нужно чак адвокати и т.н. Да се разберат като хора с управителя на обекта, този който му е сипал бензина си го отнася от заплатата, и това е.
Няколко пъти съм ставал свидетел на подобни инциденти, човека на колонката плаща ремонта, а шефа му ако е точен и той вади някакви пари, но много рядко.

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Вто 17 яну 2012 17:02

Пробвай да източиш през филтъра.Махаш маркуча за обратната нафта и даваш на контакт като преди това си сложил едно мъркуче в едно шише.За 10мин е готово

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 17 яну 2012 21:53

Извинявам се че ще попитам нещо странично.Разбира се пожелавам на колегата успех и дано няма проблеми с колата.
За сипан бензин на дизелова кола не чувам за сефте,обаче съм чувал че самия пистолет за дизела не мжоел да влезе в бензинов резервоар?Има ли нещо вярно,никога не съм пробвал love.vwclub

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 17 яну 2012 22:53

terero написа:а колко хора тук си слагат бензин в нафтата?
200 000 км. вече си карам AFN само с нафта без никакви добавки, без да салагам гас, двутактово масло или нещо друго и не съм имал проблеми с колата :P
п.п. чукам на дърво де! :D

сипвам по няколко пъти в годината до 15процента бензин на пълен резервоар с нафта на личните си коли(ПД мотори) отделно че РЕДОВНО ми се налага да използвам тази процедура на много и най различни марки автомобили заради екологичните изисквания
правил съм многократни експерименти и замервания свързани с професията ми и няколко пъти годишно 10процента добавяне на бензин в нафтата е ПОЛЕЗНО за работата на мотора 8)
към колегата -точи 12-15литра от резервоара и допълни само с нафта догоре /няма какво да се счупи и си свиркай :arrow:

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Сря 18 яну 2012 7:45

agent_kowalski написа:Извинявам се че ще попитам нещо странично.Разбира се пожелавам на колегата успех и дано няма проблеми с колата.
За сипан бензин на дизелова кола не чувам за сефте,обаче съм чувал че самия пистолет за дизела не мжоел да влезе в бензинов резервоар?Има ли нещо вярно,никога не съм пробвал love.vwclub

Да вярно е,на дизел може да оплескат да сложат бензин. На бензинова кола не може да сложат дизел,защото гърлото на резервоара е по-тясно..

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Чет 19 яну 2012 10:43

nistel_87 написа:
agent_kowalski написа:Извинявам се че ще попитам нещо странично.Разбира се пожелавам на колегата успех и дано няма проблеми с колата.

Да вярно е,на дизел може да оплескат да сложат бензин. На бензинова кола не може да сложат дизел,защото гърлото на резервоара е по-тясно..

Не бъди сигурен не на всички е така.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 19 яну 2012 12:21

Бензина не е полезен като "добавка" за дизелов автомобил..един литър бензин на 50-60 л.дизел едва ли ще е проблем,но 10 и повече на 100 вече не е добре.За да се разбере това ,трябва да се знае повече за "горенето" на едното и другото.Бензина се пали то "искра" ,времето за което изгаря бензина е в пряка зависимост от октановото му число,просто казано колкото по-висок октан по-бавно горене имаме ,бензина има присадки против "самозапалване"(антидетонационни) .А дизела -напротив той се самозапалва (не му трябва волтова дъга за да се "запали") И какво излиза като се сложи бензин в дизела-едно нищо!!Не стига ,че се затормозява работата му,ами можем и да го съсипем-зорлем,мотора грее и не върви,т.е. само негативи за работата му. Единствената му "полза" е ,че при добавяне нафтата се желирва по-трудно при ниски температури,но като знам какви добавки има днешно време,за какъв х.й си го навираме с тоя бензин в дизела..

santana1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santana1 » Чет 19 яну 2012 12:41

samo_pechka написа:Бензина не е полезен като "добавка" за дизелов автомобил..един литър бензин на 50-60 л.дизел едва ли ще е проблем,но 10 и повече на 100 вече не е добре.За да се разбере това ,трябва да се знае повече за "горенето" на едното и другото.Бензина се пали то "искра" ,времето за което изгаря бензина е в пряка зависимост от октановото му число,просто казано колкото по-висок октан по-бавно горене имаме ,бензина има присадки против "самозапалване"(антидетонационни) .А дизела -напротив той се самозапалва (не му трябва волтова дъга за да се "запали") И какво излиза като се сложи бензин в дизела-едно нищо!!Не стига ,че се затормозява работата му,ами можем и да го съсипем-зорлем,мотора грее и не върви,т.е. само негативи за работата му. Единствената му "полза" е ,че при добавяне нафтата се желирва по-трудно при ниски температури,но като знам какви добавки има днешно време,за какъв х.й си го навираме с тоя бензин в дизела..

Печка ,абе ти разбираш ли си какво пишеш във всяка тема или .... mhihi :screwy
Айде вземи малко да се образоваш,да вникнеш в написаното от знаещите тук във форума и тогава да пускаш странните си коментари,а?! :012: facepalm

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 19 яну 2012 13:12

santana1 написа:
samo_pechka написа:Бензина не е полезен като "добавка" за дизелов автомобил..един литър бензин на 50-60 л.дизел едва ли ще е проблем,но 10 и повече на 100 вече не е добре.За да се разбере това ,трябва да се знае повече за "горенето" на едното и другото.Бензина се пали то "искра" ,времето за което изгаря бензина е в пряка зависимост от октановото му число,просто казано колкото по-висок октан по-бавно горене имаме ,бензина има присадки против "самозапалване"(антидетонационни) .А дизела -напротив той се самозапалва (не му трябва волтова дъга за да се "запали") И какво излиза като се сложи бензин в дизела-едно нищо!!Не стига ,че се затормозява работата му,ами можем и да го съсипем-зорлем,мотора грее и не върви,т.е. само негативи за работата му. Единствената му "полза" е ,че при добавяне нафтата се желирва по-трудно при ниски температури,но като знам какви добавки има днешно време,за какъв х.й си го навираме с тоя бензин в дизела..

Печка ,абе ти разбираш ли си какво пишеш във всяка тема или .... mhihi :screwy
Айде вземи малко да се образоваш,да вникнеш в написаното от знаещите тук във форума и тогава да пускаш странните си коментари,а?! :012: facepalm

Защо "колега" не е грамотно написано ли ?Или технически не се изразявам "правилно" и не пиша във всяка тема "колега"..досега съм имал четири бензинови и три дизелови автомобили."Скъсах" ги от каране "колега"... .В момента имам два и са дизел..и смея да твърдя-поддържам ги технически "грамотно" и мн.добре...е външен вид нямат(то при тези км. дето им "навъртам"...) :applause:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 яну 2012 13:41

niks76 написа:сипвам по няколко пъти в годината до 15процента бензин на пълен резервоар с нафта на личните си коли(ПД мотори) ... 10процента добавяне на бензин в нафтата е ПОЛЕЗНО за работата на мотора

samo_pechka написа:Защо "колега" не е грамотно написано ли ?Или технически не се изразявам "правилно"

Печка ша ма извиняваш ама колегата niks76 меко казано им разбира на колите и това го знае целия форум /или поне редовно четящите го/, а твоите знания за автомобилите само ти си ги знаеш какви са ,така че позволи ни да вярваме на него пък ако ни се скапят колите, ще признем че ти си бил правия :idea:

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 19 яну 2012 14:03

Stivi написа:
niks76 написа:сипвам по няколко пъти в годината до 15процента бензин на пълен резервоар с нафта на личните си коли(ПД мотори) ... 10процента добавяне на бензин в нафтата е ПОЛЕЗНО за работата на мотора

samo_pechka написа:Защо "колега" не е грамотно написано ли ?Или технически не се изразявам "правилно"

Печка ша ма извиняваш ама колегата niks76 меко казано им разбира на колите и това го знае целия форум /или поне редовно четящите го/, а твоите знания за автомобилите само ти си ги знаеш какви са ,така че позволи ни да вярваме на него пък ако ни се скапят колите, ще признем че ти си бил правия :idea:

Оттеглям се колеги...аз поне когато направя грешка си го признавам...нашите "чепели" дето са преди ерата комън-рейл и помпа-дюза ,ако "случайно" попадне бензин(в допустимо съотношение естествено)- ще го "прекара" горивото без да му "мигне" окото...ама CRD или PD... :bishop

Върни се в “Дизелови агрегати”