Замяна на алтернатори-Valeo със Bosch
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Замяна на алтернатори-Valeo със Bosch
В момента съм със 90А динамо Валео и ме интересува дали временно, само за проба мога да сложа 90А динамо на Бош 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Замяна на алтернатори-Valeo със Bosch
според мен-става без проблем колега.Аз самият имам три броя Бош и Валео,разгледах ги ,не намирам проблем със замяна.Само като си търсиш да знаеш,че e от ТДИ..
Зависи, колега. Ако модела генератор е за твоя модел автомобил. По-съществените разлики между генераторите са: 1. начин на захващане; 2. начин на задвижване (дали е за пистов или клиновиден ремък); 3. конструктивни размери (при някои модели автомобили мястото предвидено за генератора е твърде ограничено); 4. схема на ел. свързване и мощност (според мен това трябва да е най-малкият проблем при "пригаждане" на генератори);. При Голф 2 например Valeo и Bosch са официални доставчици на генератори за модела. Така, че попадайки на генератор на Bosch конструктивно създаден за твоя модел автомобил, то няма проблеми да си смениш оригиналният Valeo. Мисля, че някъде из форума бе писано точно за такава смяна.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ами аз имах в предвид за един и същ тип алтернатор,с еднакво закрепване,с еднакви ролки..само различни фирми..
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
samo_pechka написа:Ами аз имах в предвид за един и същ тип алтернатор,с еднакво закрепване,с еднакви ролки..само различни фирми..
И аз това имам в предвид.
Върни се в “Дизелови агрегати”