Обслужване на голф 4, 1.9 тди - 90 к - 1999г

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Re: Обслужване на голф 4, 1.9 тди - 90 к - 1999г

Мнениеот DarkOneBg » Чет 23 фев 2012 1:16

gencho84 написа:Колеги да ви попитам , и аз съм с 1.9 тди 90 к.с.пасат 99 г.код на мотора АНН на мен водната помпа се задвижва от пистовия ремък и не сам я сменял,смятам да я сменям като даде някъв дефект,вие защо я сменяте след като не е зависима от ангренажа ????

Щото не е най хубавото нещо на света да ти прегрее колата зимата на -20 ?! хм? така де само примерно :)

Къв автора на темата
1.Казаха ти вида масло , аз си карам Yacoo , доволен съм не го хапе грам ;) 1 тубичка 5л ще ти е необходима не съм 100% сигурен събираше 4.300 или 4.700л.
2. Марки ти казаха , не е най евтиното , ама е най- хубавото за мене ;) Водната помпа на ДИЗЕЛ задължително се сменя , че може да ти довлече страшни ядове. ПП и пистовия ремък не е зле да смениш :)
3.Маслото в СК по спомени го даваха "вечно" , не знам за мене маслото си има характеристики които с времето се губят не може на 10-12 годишно маслко да има характеристиките на новото , но да не задълбаваме. Проверете го все пак , ако е добре ти си преценяваш ако има нужда от доливане - долей ;))
Ако имаш проблем с по-трудно превключване но масото е наред не е там проблема 90%.
4. Филтри - също ти казаха марки , горивен , въздушен , филтъра на купето , маслен ( подразбира се последния ).
5. Текстар , АТЕ .... предните и задните идваха около 100-120 лева. Съвет от мене смени и дисковете , ще се бръкнеш към 500 лева ( НЕ СА МАЛКО ) но ще ти е мирна главата.

Толкоз от мене надявам се да съм бил полезен :beer

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 23 фев 2012 23:36

Митаче като гледам откога е темата предполагам колежката отдавна е свършила с обслужването.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пет 24 фев 2012 5:28

°niksi° написа:Митаче като гледам откога е темата предполагам колежката отдавна е свършила с обслужването.

О боже ... Да :D
Някой я беше ъп-нал и изобщо не съм видял ...

Простете :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”