голф 4 - много бавно подгряват свещите
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 - много бавно подгряват свещите
Здравейте! Имам проблем много бавно подгряват свещите на голф 4 TDI. На колко хиляди км. се сменят и как да разбера, дали са изгорели? Моля, помогнете не знам дали е от акумулатора или от свещите. Благодаря
- ZvEr4O_MaN
- Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
- Двигател: CBAB
Re: голф 4 - проблем
Каква е причината за да мислиш,че е от тези две неща?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 - проблем
Според мен ако колата ти върти добре със стартера не е от акомулатора,това означава ,че волтажа е добър.Да се изкажат по компетентни.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: голф 4 - много бавно подгряват свещите
Смени си темп. датчик на антифирза.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
baron01 написа:Здравейте! Имам проблем много бавно подгряват свещите на голф 4 TDI. На колко хиляди км. се сменят и как да разбера, дали са изгорели? Моля, помогнете не знам дали е от акумулатора или от свещите. Благодаря
Свалят се една по една,с кабелче им подаваш ток и гледаш дали стават огнено червени на върха.Процеса става за секунди.Сменят се,ако има изгорели.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
като можеш да провериш тока до тях дето отива колко волта е,щом бавно загряват значи им е слаб волтажа
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре сваляш и гледаш колко бързо зачервява,това с кабелчето на стационирани свещи на мотора лъже!Както искряха и 4-те,като ги смъкнах имаше 2 изгорели! 

- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
при мен беше датчика, горе на двигателя. Има снимка в др тема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
naiturseniq написа:при мен беше датчика, горе на двигателя. Има снимка в др тема.

Най-вероятно автора на темата неправилно е формулирал заглавието.Сигурно е искал да напише-"Много продължително свети лампата на подгрева".Надали е свалял свещите и ги е включвал да види бавно или бързо греят

Грамотно формулиран въпрос по проблема води до правилни отговори,но въпреки това колегите се ориентират

-
- Автомобил:
- Двигател:
deversant написа:Най-добре сваляш и гледаш колко бързо зачервява,това с кабелчето на стационирани свещи на мотора лъже!Както искряха и 4-те,като ги смъкнах имаше 2 изгорели!
Няма как изгоряла свещ да даде съпротивление за да даде искра.Ако си пробвал на всичките заедно и една здрава да има пак ще даде съпротивление(искра),ако ги мериш една по една няма как да стане този филм
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен ли си?
Ако ги намеря в гаража мога да ти пратя един фененомен по еконт!
Нали като се скъса вътре намотката може да опре в стената (която от своя страна е корпус,а тои е навит в блока на двигателя).Даваш с едно кабелче ток,и преискрява.И си казваш свеща е добре,работи.
И почваш друг филм,релета инсталация.После филтри,глупости.
Докато накрая пак се връщаш на свещите развиваш ги и разбираш,че всъшност има 2 изгорели!
Та най-добре,една свеш да се свали и пробва!Това с кабелчето,е пълна глупост и може много да те заблуди!
Аз на полото не ги свалих,защото отива близа час-час и половина!Така са навряни на.....
Но после искам,неискам ги свалих и като знам как трудно се свалят направо сложих 4 нови!Нямах намерение,да обезвъздушавам по 100 пъти помпата заради смяна на 1-2 свещи(на полото се свалят и тръбичките от нафтовата помпа,че да имаш някакъв достъп то свещите)!

Ако ги намеря в гаража мога да ти пратя един фененомен по еконт!
Нали като се скъса вътре намотката може да опре в стената (която от своя страна е корпус,а тои е навит в блока на двигателя).Даваш с едно кабелче ток,и преискрява.И си казваш свеща е добре,работи.
И почваш друг филм,релета инсталация.После филтри,глупости.
Докато накрая пак се връщаш на свещите развиваш ги и разбираш,че всъшност има 2 изгорели!

Та най-добре,една свеш да се свали и пробва!Това с кабелчето,е пълна глупост и може много да те заблуди!
Аз на полото не ги свалих,защото отива близа час-час и половина!Така са навряни на.....

Но после искам,неискам ги свалих и като знам как трудно се свалят направо сложих 4 нови!Нямах намерение,да обезвъздушавам по 100 пъти помпата заради смяна на 1-2 свещи(на полото се свалят и тръбичките от нафтовата помпа,че да имаш някакъв достъп то свещите)!
Какво общо има бавното изгасване на лампата за подгрев на свещите със състоянието на свещите - НИЩО!
Коментари от типа виж дали не са изгорели мисля, че не са адекватни.
Това колко време ще ти свети лампата на таблото се определя от температурата на антифриза - възможно е да имаш заминал датчик на антифриза или сложено съпротивление преди него за да няма проблеми с топлия старт.
Ако случайно бъркам, приемам критики!
Коментари от типа виж дали не са изгорели мисля, че не са адекватни.
Това колко време ще ти свети лампата на таблото се определя от температурата на антифриза - възможно е да имаш заминал датчик на антифриза или сложено съпротивление преди него за да няма проблеми с топлия старт.
Ако случайно бъркам, приемам критики!
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
момчета за кой датчик става на въпрос, че и на мен ми се струва че повечко време свети лампата на таблото и мислех да не са се изхабили свещите и да загряват по-бавно и мислех да ги сменям. Иначе си пали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
БЛАГОДАРЯ на всички 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Това колко време подгрява,е в зависимост колко е студено навън.Ако пали веднага от първото завъртане,няма смисъл да се бута каквото и да било!
Върни се в “Дизелови агрегати”