Въпрос за нафта - или съм идиот?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: Въпрос за нафта - или съм идиот?

Мнениеот alexx » Пон 27 фев 2012 23:13

grishitu написа:Ако не се лъжа BREZEL го беше обяснил това подробно в една тема, за Цитановото и Октановото число, но немога да я манеря.

Температура на самовъзпламеняване е най-ниската температура, при която горивото се самовъзпламенява. За нафтата тази температура е над 300 oC. Това свойство количествено се оценява с т. нар. цетаново число, което представлява процентното количество на най-лесно възпламеняемото вещество цетан в горивната смес в сравнение с количеството на най-трудно възпламеняемото вещество алфаметилнафталин. Цетановите числа за дизеловото гориво са между 45 и 60 и зависят от фракционната дестилация на земното масло.

аз зареждам но Петрол и Еко и не съм имал никакви проблеми сутрин, следобед, вечер или извънградско ....
:beer

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за нафта - или съм идиот?

Мнениеот grishitu » Вто 28 фев 2012 10:48

Грешка с правописа(Цетаново число), единия пръст е мръднал и вече е отрязан. Аз също зареждам от където ми падне и проблеми несъм имал, дори и нещо като биодизел(пича го продаваше за нафта но по вид и мирис нямаше нищо общо) прекарах около 200 литра, карам AEF каквото и да му налея го гори.

Върни се в “Дизелови агрегати”