здравейте не зная дали това е правилното място за тази тема но се извинявам предварително
имам пасат 1.9 TDI 66kw но ми се повреди двигателя възможно ли е да го сменя със 1.9 TDI 81kw какво е нужно да се направи ако е възможно - без да сменям скоростна кутия и полуоски примерно за 1.9tdi 81kw или нещо от голф дали съвпада благодаря предварително за мненията ви.

смяна на двигател на пасат1.9 TDI 66kw
-
- Автомобил:
- Двигател:
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: смяна на двигател на пасат
Здравей колега.Не съм я правил тази манипулация.Така,че е възможно да дам погрешно мнение!Чисто механично погледнато-няма проблем!Блока е еднакъв !Не си посочил типа на Пасата -с напречен мотор ли е или надлъжен? Б4 или Б5 е?Първия е напречно разположен ,а втория е надлъжен.Важно е защото има и разлики в закрепването (лапите на мотора).Другото което е,че ако ползваш старата скор.кутия(оригиналната от колата)ефекта от цялата работа е само по-добро ускорение,демек няма да бяга повече отколкото преди. Така ,че ще трябва да го имаш в предвид.Периферии като алтернатор ,стартер,помпа-хидравлика,интеркулер,воден радиатор-стават без проблем от по-слабия мотор.По-големия проблем според мен е компа- без смяна няма да минеш .Единият мотор е с обикновена турбина,а другия по-мощния е с променлива геометрия турбината.Ще ти трябва и комп от такъв с кабелака заради управлението на турбината!После другия проблем,който изниква е имобилайзера (ако го има,а той често го има) така ,че ще ти трябва и ключа!!Като нищо може да се наложи и някоя друга електронна периферия или клапани-вакуумни да ти трябват!! Става ,не че не става ,ама е играчка. Я кажи какво му има на стария (оригиналния) мотор?Не е ли по-лесно да подкараш колата с него или с друг същия като твоя?И чисто финансово погледнато, смяната на мотора дали си струва?Освен ако купето е мн.запазено с добра ходова част и имаш свободно време и пари.Ти си решаваш!Успех .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на двигател на пасат1.9 TDI 66kw
мерси за отговора но ми бе6е застанал един пасат и затова се чудех кое е по добре проблема е че аз не съм в бг иначе пасата се води мисля че б5 след 97 година проблема ми е в главата тука ми е много скъпа а не зная колко струва в бг ако някои продава или знае колко струва в бг една глава ще бъда благодарен за инфото
Върни се в “Дизелови агрегати”