По какво да разбера,че актуатора ми е за смяна?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: По какво да разбера,че актуатора ми е за смяна?

Мнениеот FELIPE » Чет 28 юли 2011 11:28

В понеделник имам час при майстор за почистване на геометрията и актуатора,дано всичко мине добре,защото майстора разправя,че можело да се скъсат някакви болтове и алуминиева планка.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 28 юли 2011 11:53

Предполагам говори за болтовете на топлата част. Има си начин - с почукване, с понагряване и се развиват.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 28 юли 2011 12:03

Колко са широки тези гуми дето искаш да ги превърташ на 3-та ?

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Чет 28 юли 2011 16:40

KirilGeorgiev написа:Колко са широки тези гуми дето искаш да ги превърташ на 3-та ?

По точно колко стари и изтрити. :mrgreen:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 юли 2011 20:31

Ludiq написа:
KirilGeorgiev написа:Колко са широки тези гуми дето искаш да ги превърташ на 3-та ?

По точно колко стари и изтрити. :mrgreen:

Тея в гаража му са много широки и с доста грайфер :да: Една идея за ВАГ-ком. Моя голф с предишния ми Блаупункт отказваше да се намери компа квото и да го правиш... оказа се че като радиото е офф и показва часовник, въобще не е офф и по някаква причина пречи... ако е с някаква ДИН система, навигация колата може от нея да идва този проблем :да:

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пон 01 авг 2011 15:11

Днес смених актуатора(150 лв.)по-точно мембраната му,геометрията си е била наред и не мога да позная колата,върви много,преди все едно съм нямал турбо,сега остава да видя и връзката с ЕКУ-то...
Утре тръгвам за морето :banana .

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 01 авг 2011 17:37

FELIPE написа:Днес смених актуатора(150 лв.)по-точно мембраната му.

Не разбрах,за 150лв си сменил мембраната на актуатора ?? Не знаех че се продава като резервна част,те на повечето места казват че актуатор не се продава отделно а какво остава за части от него ! Или искаш да кажеш че мембраната му е била скъсана и си го сменил ? Както и да е още един /от многото/ случай когато набедената геометрия си е добре а проблема е "около нея" :)

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пон 01 авг 2011 19:14

Stivi майстора каза така "сменихме мембраната на актуатора",като се върна от морето ще го питам и ще пиша в тази тема как точно стоят нещата,не знаех че мембрана,а и актуатор не се продават отделно.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 01 авг 2011 21:21

Филипе, капсуловано е - не мисля, че може да се смени само клапата или само пружината вътре. Освен, ако някой изобретател не е внедрил специална система за ремонт на актуатора. На снимката се вижда как е запечатан. Само за твое сведение - актуатора го купих от ebay за 49$ с доставката и дойде за 3 дни от Щатите. :да:
Прикачени файлове
P1010392.jpg

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пон 08 авг 2011 17:11

Целия актуатор е сменен,не само мембраната,не съм разбрал правилно :oops: ,интересното е друго,преди да оправя актуатора имах едно притрисане при гасене на двигателя,сега след смянаната му това нещо изчезна,в момента гаси като бензинов двигател,даже по-меко :D .
Иначе колата наистина взе да върти гуми в движение,на втора при скорост 30-40 км/ч при подаване рязко газ и влизане в турбо режим си върти гуми спокойно,хем гумите ми 225/40/18 са почти нови с повече от 7 мм. грайфер.
До морето се държа супер,изгори 17 л. нафта за 330км(Асеновград-Обзор),само че все повече се убеждавам,че тази кола е за дълъг път,не знам зимата с моите ежедневни 3 километрови преходи от нас до работата как ще я карам,че аз няма да мога да минавам 2000 оборота с месеци,тогава наистина ще зацапа геометрията.
Някакъв съвет какво да правя зимъска :D ,когато сняг забръска...как карате вашите TDI-та зимно време на сняг примерно?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 08 авг 2011 17:17

FELIPE написа:Целия актуатор е сменен,не само мембраната,не съм разбрал правилно :oops: ,интересното е друго,преди да оправя актуатора имах едно притрисане при гасене на двигателя,сега след смянаната му това нещо изчезна,в момента гаси като бензинов двигател,даже по-меко :D .
Иначе колата наистина взе да върти гуми в движение,на втора при скорост 30-40 км/ч при подаване рязко газ и влизане в турбо режим си върти гуми спокойно,хем гумите ми 225/40/18 са почти нови с повече от 7 мм. грайфер.
До морето се държа супер,изгори 17 л. нафта за 330км(Асеновград-Обзор),само че все повече се убеждавам,че тази кола е за дълъг път,не знам зимата с моите ежедневни 3 километрови преходи от нас до работата как ще я карам,че аз няма да мога да минавам 2000 оборота с месеци,тогава наистина ще зацапа геометрията.

Ако геометрията се движи оптимално от край до край, не би трябвало да имаш проблем. Все пак колата е замислена да се движи във всякакви условия :да:

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Пет 02 мар 2012 19:34

Колеги имам развитие по въпроса за диагностиката на двигателя и мисля да се допитам до вас какво да предприема-оказа се, че това което пречело да се направи диагностика с Ваг Ком или диагностичната програма на Бош е таблото на колата,вчера я закарах на майстор понеже забиваше и според майстора единствения начин да се направи диагностика било откачане на таблото и съответно тогава лаптопа се вързвал с компютъра на колата и то от десет пъти един.Дайте съвет какво мога да предприема,трудно ли се сменя табло,намират ли се и т.н.
П.П.Когато таблото е включено т.е. си е на колата,никоя диагностична програма не може да се свърже през буксата за диагностика.

Последна промяна от FELIPE на Пет 02 мар 2012 22:15, променено общо 1 път.

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Мнениеот minimalizum » Пет 02 мар 2012 20:55

за сефте чувам за сваляне на таблото.......ваг кома си има букса за тая работа :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 02 мар 2012 22:25

FELIPE написа:Колеги имам развитие по въпроса за диагностиката на двигателя и мисля да се допитам до вас какво да предприема-оказа се, че това което пречело да се направи диагностика с Ваг Ком или диагностичната програма на Бош е таблото на колата,вчера я закарах на майстор понеже забиваше и според майстора единствения начин да се направи диагностика било откачане на таблото и съответно тогава лаптопа се вързвал с компютъра на колата и то от десет пъти един.Дайте съвет какво мога да предприема,трудно ли се сменя табло,намират ли се и т.н.
П.П.Когато таблото е включено т.е. си е на колата,никоя диагностична програма не може да се свърже през буксата за диагностика.

Трябва ти някой по-свестен майстор, имам много рода в Асеновград и мога да ти кажа че просто нямате читав човек за такива неща по Ваг. Хвани Маднес моторспорт в Пловдив, там са по-наясно. Питай bai_ILIA къде може да ти я погледнат около вас. Иначе тва с таблото ми звучи като страшна простотия. Таблото ако е сменяно се обучава точно през ваг-ком, такаче много малко вероятно да е от него. А ако не е сменяно няма причина да е проблем. :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”