проблем сас тди 1z
проблем сас тди 1z
Колата е сеат толедо 96г 1.9 тди 90 коня 1z двигател. От няколко месеца има някакъв проблем, който не мога да си обясна какъв е, та проблема, е че когато я запаля всичко е нормално, но когато потегля се появява проблема, започва да придърпва самата кола на всички скорости. Но страното, е че иначе си набира и си се ускорява добре и в сащия момент придърпва. Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да помогне. Благодаря предварително!
Последна промяна от nikito81 на Пет 02 мар 2012 19:41, променено общо 2 пъти.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: проблем сас тди 1z
Това е твоят човек - memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам подобен проблем с голф 3 1з на 3 4 и 5 наи се усеща в малките обороти колата придърпва все едно не и стига гориво.От какво може да е смених горивния филтър и пак същата работа.Един познат ми каза че на него проблема идвал от електрониката на помпата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
hanks написа:И аз имам подобен проблем с голф 3 1з на 3 4 и 5 наи се усеща в малките обороти колата придърпва ....
Като подадеш газ до край двигателя се стабилизира и набира добре , но на висока предавка и малко газ , на обороти около 1800-2000 и надолу не се трае

При мен беше нещо подобно - ГНП

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво трябва да му се прави и колко горе долу струва лечението?
по принцип да саеденителят ми 4е е на свар6ване е но дали мойе наистина да е от него,а помпата правили се или трябва друга

- milmar
hanks написа:Какво трябва да му се прави и колко горе долу струва лечението?
При мен се реши проблема на 100% , честно , просто не съм очаквал такъв ефект - нямам комбинация от степен на предавките , обороти на мотора и натиск на педала за газта , при който да има намек дори за придърпване - от 800 оборота нагоре

На мен ми струва доста - около година четене на форуми , предишен опит в авто-маханиката и електротехниката , една дефектна ГНП за сухи тренировки , и смелост да започна

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Колега за чистене на електрониката ли говориш,че и моята леееко придърпва на около 1600 оборота само на 5-та предавка.
- milmar
samo ra4na na zavoite написа:....
Колега за чистене на електрониката ли говориш,че и моята леееко придърпва на около 1600 оборота само на 5-та предавка.
Да , при мен беше това

Върни се в “Дизелови агрегати”