Имам проблем с турбото на passat B5 1.9 TDI 130 hp
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам проблем с турбото на passat B5 1.9 TDI 130 hp
Здравейте колеги бих искал мнение какво да правя с моя пасат?От известно време колата започна да ми пражи проблем с турбината!Проблема е следния на място като подам газ и си махна кракът се чува странен шум във вуздушния филтър,след това при движение на 5-та предавка както върви и започва да забива и неиска да върви давам газ и не мрудва повече!Отидох на майстор и първото нещо което ми каза беше че вкарва масло в турбината.Свалихме всички маркучи към турбината и нямаше никакво масло!Закачико на компютара в движение и компа показа че има пренадува на турбина и колата минава в авариен режим.След това провери дали има луфт турбината,нямаше!Каза че сигурно е от клапана за регулиране на налягането на турбината,купихго словжихме го и проблемат си остава.Ако някой има някаква идея да пише!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТВЛНО! 

- niki_y
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам проблем с турбото на passat B5 1.9 TDI 130 hp
Преди време имах подобен проблем...на 5-та вдигаше 120 и не можеше повече. На 4-та нямаше никакъв проблем - пълнеше оборотомера.
Оказа се нацъфкано вакум маркуче, което променя параметрите и вкарва колата в авариен режим.
Дано ти е подобен проблема...отстраняването му струва около 5-6 лв. и 10 мин работа. Успех!
Оказа се нацъфкано вакум маркуче, което променя параметрите и вкарва колата в авариен режим.
Дано ти е подобен проблема...отстраняването му струва около 5-6 лв. и 10 мин работа. Успех!
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Re: Имам проблем с турбото на passat B5 1.9 TDI 130 hp
Бате,от Плевен си,потърси Dobromirski memberlist.php?mode=viewprofile&u=108836 , пиши му и проблема ще се оправи....не се лутай тук,ще са само догадки 

Върни се в “Дизелови агрегати”