Здравейте колеги
Пиша ви за проблем свързан с пасат Б3 чист дизел 92 година
проблема е следния:
при запалване колата пуши силно, когато е на обороти или при потегляне ,
когато е студена си пали нормално при загрят двигател пали от втория път или трети и отзад се вдига димна завеса ,възможно ли е това да са дюзи,или проблема е в ГНП-то?

Колата пуши бял или сив дим Б3 чист дизел 92 година
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Колата пуши бял или сив дим Б3 чист дизел 92 година
Колега може ли да е нещо ..охлаждаща течност(антифриз) ? Намалява ли ти нивото на водата?Не знам дали става и проверка с някаква хартия зад ауспуха за капки вода..това пушене ..не е на добре.
Нямам проблем с намаляването на антифриза ,и аз си мислех 4е може да има пробив от охладителната течност ,странното е че колата си пали варви но при подаване на гас пуши сив дим ,и когато я изгася топла колата пали от 3 тия път сутрин пали от първия път ето на днес при минус 5 запали от раз
-
- Автомобил:
- Двигател:
А масълце "похапва" ли?Имам и един стар Японец,при -10 пали с първо завъртане,по ниска температура не съм пробал.Но иначе при форс припушва,в обороти също.Та на него има "ръб" на цилиндъра..абе едно 0.5мм сигурно!Иначе може да е и от "гумички" на клапани.
- samo_pechka
Мен ме тревожи трудното палене топъл и пушилека..Ами аз бих почнал от най-простите неща в посока по-проблемните:въздушен филтър,проверка на центровката на помпата-ако има осезаемо изместване ,задължително проверка на ДЕМФЕРНАТА ШАЙБА или "прехвърлен зъб" на ангр.ремък!! проверка на дюзи ,проверка на налягането на мотора,проверка(за херметичност) и стенд на ГНП(като трябва да се наблегне най-вече дали е износена-студената нафта е по-плътна,топлата по-рядка и ГНП-ето не може да направи нужното налягане при топло палене).Това според мен е реда,за да е ясно отде иде проблема.Може и да е от горивото,колкото и невероятно да е ,ако има бензин в нафтата "против" желиране и ако е над 10% почва колата да не върви и да има "тежък" старт,причината е че бензина се пали от искра и колкото по-високооктанов по-кофти...отделно и визкозитета на горивото пада..
колата ми е с два вида гориво и при двата случая пуши ,така че се съмнявам да е от горивото ,за сега се въртя около дюзите -изместен ъгал на палене на помпата или помпеюия елемент на помпата ама както казахте юе почна от най дребните неюа
- samo_pechka
Колега ,да не караш и с ползвано олио.Вярвам,че си го пречистваш.Проблема е,че при нас го мешат с олио и от салатите(и каквото им падне),та в "горивото" попадат вещества които не могат да се отстранят-най-вече сол(свръхизносване) и животински мазнини(от тях се трупа жесток нагар по дюзите)....
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Когато запалиш двигателя изкарай щеката за масло и виж колко "духа"
сигорен съм че няма компресия и хапва масло
аз смених моя дизелов двигател защото при мен беше същото сутрин пали топла не пали от раз
пак и колкото и леко да настъпя газта пушеше яко
резултата е че се разделих със 350 лева но в момента колкото и брутално да настъпя няма никакъв пушек и пали топла без проблеми
а и забравих да кажа , че след като отворихме стария двигател имаше 8мм разтояние между двата края на сегментите в затворено положение
сигорен съм че няма компресия и хапва масло
аз смених моя дизелов двигател защото при мен беше същото сутрин пали топла не пали от раз

пак и колкото и леко да настъпя газта пушеше яко
резултата е че се разделих със 350 лева но в момента колкото и брутално да настъпя няма никакъв пушек и пали топла без проблеми

а и забравих да кажа , че след като отворихме стария двигател имаше 8мм разтояние между двата края на сегментите в затворено положение

- jjshoshi
- Автомобил: golf 4 TDI 90+
- Двигател: AGR 98
проблема е в износен елемент на помпата,следва смяна на елемента или на дюзите с такива на по-малко налягане,за пушека е нормално като не е запалила да поизпуши.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
jjshoshi написа:проблема е в износен елемент на помпата,следва смяна на елемента или на дюзите с такива на по-малко налягане,за пушека е нормално като не е запалила да поизпуши.
Колега наясно ли си какво е оплакването

при запалване колата пуши силно, когато е на обороти или при потегляне
Пак и на всичкото отгоре карате чист дизел което не пуши в сравнение с турбо дизел
лично аз имам пасат чист дизел и пасат турбо дизел
чистия е на половин милион километра и какви ли немъки е виждал в този живот и пак не пуши
при мен и турбо дизела не пуши но по принцип по е нормално турбото да припушва преди да се развърти
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
passatfen написа:jjshoshi написа:проблема е в износен елемент на помпата,следва смяна на елемента или на дюзите с такива на по-малко налягане,за пушека е нормално като не е запалила да поизпуши.
Колега наясно ли си какво е оплакването
при запалване колата пуши силно, когато е на обороти или при потегляне
Пак и на всичкото отгоре карате чист дизел което не пуши в сравнение с турбо дизел
лично аз имам пасат чист дизел и пасат турбо дизел
чистия е на половин милион километра и какви ли немъки е виждал в този живот и пак не пуши
при мен и турбо дизела не пуши но по принцип по е нормално турбото да припушва преди да се развърти
Аз пък смятам,че колегата jjshoshi има право.Нормален студен и затруднен топъл старт са симптоми за ГНП.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
I мойта така започна да пуши дори и на место трудно палене, и се оказа почти превъртяло зъбното колело, шпонката наполовинна изядена... а тук се вижда как пали при - 15 гр когато е изправна:
http://vbox7.com/play:7d1ad6ce
http://vbox7.com/play:7d1ad6ce
Върни се в “Дизелови агрегати”