Проблем с ускорението Б5 110 к.с.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Marshala90
Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
Двигател:

Проблем с ускорението Б5 110 к.с.

Мнениеот Marshala90 » Нед 15 апр 2012 21:57

Здравейте на всички! Тези дни ми дадоха един пасат 97' 110к.с. B5 и когато се прибирах от Пловдив за белязах нещо необичайно, вярно 100% моят проблем със сигурност е обсъждан в други теми, но реших да пусна нова тема... за което да ме извините. Та в града си карах нормално, ускоряваше си, няма проблеми, но като излезнах и реших да изпреваря, на 4-та предавка м/у 100-110 км/ч внезапно ускорението спря или по-точно продължи на "забавен кадър". Не се чуваше турбото явно е спряло, нямам никакъв шанс при изпреварване дали било то на 3, 4 или 5-та предавка резултатът е един и същ. Пасата беше във фирмата служебен и каран само градско и си виках, че може би е нещо запушен не знам. Днес сутринта пак пробвах да ускоря и пак направи същото и забелязах, че като изгася и запаля отново автомобила отново е в номрално състояние докато не набера педала на газта :). Понякога стига до 150-160 км/ч (не съм го пробвал повече), а някога иде около 110 км/ч и му спира "турбото" ли не знам. Я кажете ми някакво експертно мнение или някой който е имал такъв проблем и дали е нещо сложно или просто ще иска да се поизчисти тук-там!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ускорението

Мнениеот red.devilll » Пон 16 апр 2012 2:33

Поизчиства се тук там турбото и пак си на линия.Пробвай с :търсачкаа като напишеш забиване какво ще ти излезе.Вземи си повечко пуканки и слънчоглед и сядай да четеш поне 1-2 седмици

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 16 апр 2012 10:38

red.devilll написа:Поизчиства се тук там турбото и пак си на линия.Пробвай с :търсачкаа като напишеш забиване какво ще ти излезе.Вземи си повечко пуканки и слънчоглед и сядай да четеш поне 1-2 седмици

:beer за бисерите си е този отговор :beer а колегата Marshala90 ,ако не му се занимава с колата ,да каже отде е и да го пращаме на човек ,който ще му оправи колата .

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 16 апр 2012 10:49

Marshala90 написа:Здравейте на всички! Тези дни ми дадоха един пасат 97' 110к.с. B5 и когато се прибирах от Пловдив за белязах нещо необичайно, вярно 100% моят проблем със сигурност е обсъждан в други теми, но реших да пусна нова тема... за което да ме извините. Та в града си карах нормално, ускоряваше си, няма проблеми, но като излезнах и реших да изпреваря, на 4-та предавка м/у 100-110 км/ч внезапно ускорението спря или по-точно продължи на "забавен кадър". Не се чуваше турбото явно е спряло, нямам никакъв шанс при изпреварване дали било то на 3, 4 или 5-та предавка резултатът е един и същ. Пасата беше във фирмата служебен и каран само градско и си виках, че може би е нещо запушен не знам. Днес сутринта пак пробвах да ускоря и пак направи същото и забелязах, че като изгася и запаля отново автомобила отново е в номрално състояние докато не набера педала на газта :). Понякога стига до 150-160 км/ч (не съм го пробвал повече), а някога иде около 110 км/ч и му спира "турбото" ли не знам. Я кажете ми някакво експертно мнение или някой който е имал такъв проблем и дали е нещо сложно или просто ще иска да се поизчисти тук-там!

Забива и спира да ускорява,защото влиза в сервизен режим...
Никой не може от тук да ти каже къде точно е проблема понеже причини бол-актуатор,N75,турбопътища,задръстена геометрия...Най-вероятно е последното вследствие на градското каране...
Решението е-сваля се,чисти се и отново си ти :да:
Катализатор има ли?Като начало един ваг-ком ще помогне много... :)

Потребителски аватар
Marshala90
Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
Двигател:

Мнениеот Marshala90 » Пон 16 апр 2012 19:51

Благовест написа:Забива и спира да ускорява,защото влиза в сервизен режим...
Никой не може от тук да ти каже къде точно е проблема понеже причини бол-актуатор,N75,турбопътища,задръстена геометрия...Най-вероятно е последното вследствие на градското каране...
Решението е-сваля се,чисти се и отново си ти :да:
Катализатор има ли?Като начало един ваг-ком ще помогне много... :)

Звъннах тук-там и един познат ми каза, че имал кабел за неговия пасат, но бил B4 и каза, че буксата може да е същата и тези дни ако буксата е такава ще го закачим. А катализатор няма, казаха ми, че може да било от "мас - нещо си там" и се сваляло, чистело с бензин и щял да се оправи :) :? А иначе колата е карана последните години само градско (из Пловдив) и явно проблема идва оттам.

Последна промяна от Marshala90 на Вто 17 апр 2012 16:51, променено общо 1 път.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 17 апр 2012 13:18

samo_pechka написа:
red.devilll написа:Поизчиства се тук там турбото и пак си на линия.Пробвай с :търсачкаа като напишеш забиване какво ще ти излезе.Вземи си повечко пуканки и слънчоглед и сядай да четеш поне 1-2 седмици

:beer за бисерите си е този отговор :beer а колегата Marshala90 ,ако не му се занимава с колата ,да каже отде е и да го пращаме на човек ,който ще му оправи колата .

Това поизчиства се тук там е отговор ма колегата " Трябва да се поизчисти тук там ли".
Знам че се чисти геометрията и вече пъти си чистя моята в продължение на година и половина,защото сменям 3 турбини :banghead: .Това беше в кръга на шегата тук там :Mr Green Fun

Върни се в “Дизелови агрегати”