[u]
Как ще ти се подпали инсталацията

, няма да се запали !Ами то така за да не ти се запали резервоара - не му наливай гориво

!
Повтори все пак кога имаш вибрации защото не стана ясно : само при палене/гасене или и по време на работа на мотора , имаш ли някакви "зачудванки" , придърпвания (работа на мотора на тласъци и подскачане на колата) при движение на определена предавка и обороти и т. нат . Обясни по-ясно и подробно . Последно останах с впечатление , че говориш само за момента на палене или гасене , в заглавието на темата пише "тресене на обороти" ??[/quote] Мотор 1.9тди 1з е монтиран на транспортер т3 , ползвам бошонерата на тди-то която е захранена с маса и плюс , но дори да извадя захранващия плюс от бошонерата , системата се захранва и от друго място , а имено плюса който захранваше старата помпа на 1.7 д е свързан към клапана (n109) на tdi-то противен случей клапана не се отваря. И така като запаля двигателя студен работи 1 -на 2 мин добре с ново масло 10w40 (пали студен и топал еднакво добре ,върви добре и топъл и студен ,не хълца не кашля , при подаване на гас и връщане не огася) немога да преценя добре за варвенето , но ми се струва че върви доста добре празен и пълен с 750 кг няма разлика, двигателчето рипа.Проблема е след като го запаля студен работи много добре на обороти около 2 мин без да тресе и без никакви страни шумове на метал ,но след това започва да тресе и се чува звук като от повдигач , така каза майстора който мие приятел а брат му мие брат във вярата , тресенето продалжава така през циалото време на загрят мотор , температурата закувава ниакаде преди 90 градуса и немърда байр ,гас с две думи много добре (доволно) от как съм го монтирал тресенето на празен ход леко намаля , дори днес реших да му вдигна нивото на маслото, викам си да не е малко , оригинално 1.7д транспортер го дават 4,5литра масло , толкова налях и аз , но при наливането поразлях малко по капака имаше и лек теч от картера който бе отсранен, с притягането на два три болта, стария мотор нямаше турбо и саотвенто неопходимо количество масло за смазването му . Последното нещо на което искам да наблегна ,в този неграмотен ферман е , че когато работи добре, след студеното запалване чукането (металния звук) не се чува, започне ли да тресе се чува и чукането. Тресе само на празни обороти.