Пасат Б5 ТДИ, 110к.с. губи антифриз. Помощ!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Dark_angel_vt
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 tdi afn 1998

Пасат Б5 ТДИ, 110к.с. губи антифриз. Помощ!

Мнениеот Dark_angel_vt » Пет 20 апр 2012 15:37

колеги направо вече съм се побъркал с тая кола.пасат б5 тди 110к.с. е колата , та губи антифриз и това си е.сменил сам капачката на разширителния съд,нов термостат,няма течове по маркучите никакви ,не ми мокри в краката нито шофьорските нито във пасажерските, не ми изпотява и не ми замазва стъклата от вътре, а антифриза го няма.мерих за изгорели газове във антифриза отрицателни показатели,маслото в двигателя е добре не го меси с антифриза .за тези които ще кажат гарнитура на главата промяна във вървенето не намирам не пуши синкаво и не мири6е на специфичния начин за тая болест.помагайте 4е вече ми се изчерпаха вариантите от къде може да е.

Последна промяна от Dark_angel_vt на Пет 20 апр 2012 15:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: помощ !!!! подлудях вече

Мнениеот yoan4o » Пет 20 апр 2012 15:39

Корегирай заглавието според проблема, конкретно, иначе темата отлита.

Последна промяна от yoan4o на Пет 20 апр 2012 15:42, променено общо 1 път.
Причина: И все пак редактирах заглавието.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: помощ !!!! подлудях вече

Мнениеот tdi fen » Пет 20 апр 2012 15:41

колко антифриз губи ? провери ли тройника и корпуса на термостата

Dark_angel_vt

Re: помощ !!!! подлудях вече губи антифриз

Мнениеот Dark_angel_vt » Пет 20 апр 2012 15:43

всичко е проверено, никаде течове.утре мисля да свалям главата само тва ми остава.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Пасат Б5 ТДИ, 110к.с. губи антифриз. Помощ!

Мнениеот Traytor » Пет 20 апр 2012 15:44

Освен да ти е пукнат радиатора някъде друг вариант не виждам...

Dark_angel_vt

Мнениеот Dark_angel_vt » Пет 20 апр 2012 15:47

както казах няма течове никъде няколко майстора я гледаха колата и никои не намери течове по системата.да доуточня нещо като карам на педал в смисъл като я настъпвам повече тогава свършва доста бързо в казанчето,а като я карам 90-100 едно казан4е заминава за около месец.за сравнение от русе до търново със 140 -150 на места едно казанче си отлетя в небитието.

Konstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Konstantinov » Пет 20 апр 2012 16:23

Колега здравей минах през този етап преди месец,едно към едно проблема ми беше същият без разлика значи отсега ти казвам главата е леко крива не е спукана ,но е кривичка нова гарнитура и за 400лева всичко ще е 6 аз я бях карал така доста време,но е мъка голяма оправи колата да не стане късно :). Всъщност забравих да ти кажа,че и моята е пассат б5 1.9тди 110коня. :beer

Dark_angel_vt

Мнениеот Dark_angel_vt » Пет 20 апр 2012 18:13

ами ще се наложи да я оправям няма как.и аз я карам така от преди зимата .наливах холц за запушванв на дупки евентуално на дупки по радиатора или на други места ама не помага .после наливах друго такова и пак ни6то с надеждата да не е тая гарнитура но явно няма да се размина без да я сменя .ми утре се почва няма как.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 20 апр 2012 18:47

виж о -пръстените на темп. датчик и на тапата -може да одървени ,напукани поради стареене и износване на каучука.( ако си с тройника за два датчика ).Ако сълзи само когато работи двиг.( има налягане) трудно се хваща теча .Огледай хубаво тройника откъм горната му част особенно където е U- образната скобичка която държи датчика в тройника и тапата ако имаш такава дали има влажно .Недей да бързаш , и аз съвсем до скоро се видях в чудо - отремонтиран двиг. уж всичко е ок а антифриза се губи.губеше по малко и преди рем. но го отдавах на гарнитурата но ..... по горе писах каква била причината.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 20 апр 2012 22:11

Щом не надува системата -няма как да има изгорели газове в антифриза..Просто течността "влиза" в някоя камера на двигателя и излиза с изгорелите газове навън (през риза (блока) или клапан ,може би някъде има пробив или пукнатина,като затвори клапана(или буталото се качи) -уплътнява мястото и не се надува охладителната системата) През гарнитура ,ако е ....не знам ,по принцип досега винаги е давало отражение в разш.казанче, пък може и да не съм прав -като се отвори двигателя ,ще се види , често и цилиндъра, който е с проблема има корозия по подгревната свещ и челото на буталото е по-тъмно и по-различно на цвят от другите.

Dark_angel_vt

Мнениеот Dark_angel_vt » Съб 21 апр 2012 9:14

така , момчета отивам за последен оглед по системата за течове преди да сам я разкостил.все още не ми се иска да я правят на части таратайката но ако се стигне до там ще се прави .

Dark_angel_vt

Мнениеот Dark_angel_vt » Съб 21 апр 2012 18:16

И така какво свършихме днес с моя майстор(вуйчо ми).След поредния оглед се установи следния проблем.Зад двигателя има една плочка така да я нарека в която има три свещи за подгряване на антифриза и след тях щуцер на който се набива маркуча.Та о-пръстена на така наречената плочка от мен от гума се беше превърнал във буквално пластмаса.Намазахме със някакъв силикон черен беше не видях марката на силикона и монтирахме обратно.Изчакахме 3 часа и наляхме антифриз и запалих.За сега няма теч но ще наблюдавам 1-2 седмици дали ще просълзи там и нивото в разширителния съд и тогава ще си монтирам кората под двигателя.Забравих да спомена че ми бяха изгорели 2 от тези подгревни свещи и ги подмених с нови.Изгорелите бяха някакви френски не видях марка а сложих нови пак френски Екюем 15 лв.бройката.Смених си и маркучитата за излишна нафта че бяха проскубали.Това е за сега и дано се размине само с това.

Върни се в “Дизелови агрегати”