Преработка от 1.9 ТДИ 1Z (90кс.) на AFN(110кс)възможно ли е

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Re: Преработка от 1.9 ТДИ 1Z (90кс.) на AFN(110кс)възможно ли е

Мнениеот rabotnika » Нед 22 апр 2012 19:31

samo_pechka написа:
rabotnika написа:Ай стига глупости вече няма нищо по добро от тди с променлива геометрия
За да стане АФН взимаш компютър дюзи турбо и клапан Н75 и ти си човека нищо сложно няма в направата а резултатите са в пъти по добри от чипосана 90ка

и скоростна кутия - щото на 1Z е друго предавателното число -ще набира яко до 300 метра и после ...дотам! Няма да я има макс.скорост .

Изобщо не съм съгласен
1з излиза с няколко различни кутии от къде знаеш неговия с каква е

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Пон 23 апр 2012 0:00

samo_pechka написа:
christian_cbr написа:карал сам 1Z с чип уж 120кс. и не ме впечетли особено друго си е 110 АФН.Попринцип имам и комп. и турбина с променлива геометрия от АФН.Чувал съм че само в това е разликата :hmmmm

добре де в крайна сметка ако ще трябва да наливам доста пари то не си заслужава по-добре чип.А вапросниа чип колко пари е горе долу

Ей тука има за теб полезно инфо http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=15&t=174 да добавя :ако се използва оригиналната скор.кутия-колата няма да "бяга" повече-само ще се набира по-яко и ако имаш комп и турбо на AFN ,ще ти трябват още :дюзи и клапан N75 от AFN...

ПРЕДАВАТЕЛНИТЕ ЧИСЛА НЕ СА ЛИ ЕДНАКВИ НА КУТИИТЕ НА 1З и АФН?
И АКО НЕ СА, ЗАЩО НЯМА "ДА БЯГА" ПОВЕЧЕ?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 23 апр 2012 8:58

Trimontcium написа:
samo_pechka написа:............... да добавя :ако се използва оригиналната скор.кутия-колата няма да "бяга" повече-само ще се набира по-яко и ако имаш комп и турбо на AFN ,ще ти трябват още :дюзи и клапан N75 от AFN...

ПРЕДАВАТЕЛНИТЕ ЧИСЛА НЕ СА ЛИ ЕДНАКВИ НА КУТИИТЕ НА 1З и АФН?
И АКО НЕ СА, ЗАЩО НЯМА "ДА БЯГА" ПОВЕЧЕ?

Преди време се интересувах от такава "трансформация" ,видях тогава ,че много неща се сменят и естествено се отказах.А и тогава нямаше такова изобилие по моргите и цените логично бяха еб@си майк@та.Видя ми се по-удачно да е 110 коньов и да му се "подобрят" параметрите на него ,отколкото от 1Z да става AFN.Тогава гледах и ск. кутии -разлики и прилики (предавателни числа) ,не знам защо ми се е набило в тиквата ,че има :banghead: -в полза на по-дълга кутия при AFN , ама...може и да се окаже ,че съм в грешка(щом вече двама ми правят забележка) :oops: :banghead: :oops: .или инфото в линка нещо да е имало грешка(немски)който ползвах тогава -нещо не го откривам и него по скор.кутии....

Потребителски аватар
christian_cbr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christian_cbr » Сря 25 апр 2012 19:28

колеги много благодаря за мненята ви но се спрях на чип.Реших че няма смисъл от такава преработка пореди простата причина че турбината от афн се оказа прецакана и няма да наливам толкова пари scare

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Вто 01 май 2012 23:08

Моята е 1Z с чипче от Брезел,огромна промяна,много съм доволен. Но съм карал и AFN с чип (близо 143 p.s.) казвам ви на 2-ра предавка не иска да влезе в пътя близо една минута,кърти асфалта scare

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пет 18 май 2012 20:19

колеги аз карам сток афн и пак кърти асфалта на 2ра даже върти малко и на 3та scare и съм с хубави гуми представете си да сложа галошки... мн съм доволен от колата за вървеж и за разход,,,,,,колега ако искаш афн вземи си афн най добре :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”