един въпрос за маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: един въпрос за маслото

Мнениеот samo_pechka » Нед 20 май 2012 14:26

Да ви кажа , когато прочетох това твърдение за маслото се :shock .Никога , ама никога не съм мислил, че "италианския" тертип на смяна на масло ( т.е. карат ботушаджийте докат спре колата с едно и също масло :Mr Green Fun ) има нещо вярно :roll: .Преди на евридейката си с AAZ мотор го сменях на 7-7500 км при смесен цикъл на каране( полусинтетика-не е лонг-лайф от доказан производител и доказан произход- няма да казвам марки, че ще стане реклама , а аз мразя препоръки за масла и не правя никога такива)-и си мислех ,че си поддържам колата правилно.След прочетеното за маслото от нашия любим форум, вече го сменям на 15 к.км (лека презастраховка :Mr Green Fun - не посмях на 30к.км.). през това време изгаря около 700-800 мл. масло .Преди от време на време(един път в годината) ползвах и добавка за промиване на мотора ( при смяната на маслото му)- вече категорично го спрях!Усетих се , че правя грешка - по този начин допълнитено добавях детергент в маслената система, а както вече знаем от прочетеното - има и негативи.Засега не мога да кажа категорично как се отразява на мотора , но няма никаква промяна в звук и вървеж от "удължения период" за смяната на маслото.Мога само да кажа - отразява се добре на Жоба :Mr Green Fun (все пак е едно да правя 3 до 4 смени отколкото 2 за една година).С този начин на смени категорично не препоръчвам да карате колеги ,всеки има глава на раменете си-да решават , и очи-да четат препоръките на автопроизводителите на колите си!Всеки сам си преценява кое как да е ! Аз засега така ще си карам и сменям по своята преценка, маслото на колите си ! heavy metal zork

Върни се в “Дизелови агрегати”