Golf 3 1.9 TDI - Обезвъздушаване на горивната система?
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf 3 1.9 TDI - Обезвъздушаване на горивната система?
Някой има ли представа как се обезвъздушава горивната система на дизелов голф 3 1.9 ТДИ...свършило му горивото и взел въздух...
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Обезвъздушаване на горивна система
Или слагаш въчна помпа, отчкачаш тръбичкитев на дюзите и помпиш.
Ако не, сваляш филтъра пълниш го с нафта, може да се опиташ да налееш в маркуча към помпата, откачаш пак тръбичките и въртиш на стартер по 10 секунди. Ако запали държиш високи обороти белким успее да засмуче от резервоара и да не угасне.
Ако не, сваляш филтъра пълниш го с нафта, може да се опиташ да налееш в маркуча към помпата, откачаш пак тръбичките и въртиш на стартер по 10 секунди. Ако запали държиш високи обороти белким успее да засмуче от резервоара и да не угасне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изваждаш входящият в ГНП маркуч(не обратката!) и му правиш една яка "свирка"...не е добро на вкус!Може да ползваш празно шише за тази магария-има начин да се "засмуче" чрез него,без да се нагълташ с нафта.
а какво става ако го направиш през маркуча на обратната нафта (и си запушил дупката на филтъра, за да не смуче въздух) ?
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Обезвъздушаване на горивна система голф 3 1.9 ТДИ
Системата на 1,9 ТДИ се самообезвъдушава! Ако е "глътнала въздух", то тогава трябва след зареждане на гориво да се повърти малко повече или да се напълни филтъра и да се запали колата и да се остави да поработи 2-3 мин. Системата се самообезвъздушава!
Успех!
Успех!

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Развиваш гайката на първата дюза и вадиш тръбичката.Въртиш със стартера докато не потече...връщаш обратно и затягаш гайката.Така и за останалите 3.
Филтъра го напълни с гориво да стане по бързо,иначе си има и подкачваща помпа в резервоара...
За да стане по бързо,и без да зареждаш акумолатори по 24 часа го направи по този начин!
Работа за 15 мин.
На Ауди а6 2.5тди V6 съм го правил и с обезвъздушаване на 4 от 6-те дюзи...ам запали от вторият път!
Та при теб и от 3 обездушени дюзи ще запали.Другият вариянт яко въртене,но най-вероятно ще зареждаш няколко пъти акуто!
(този вариянт не ти го препоръчвам!)
Филтъра го напълни с гориво да стане по бързо,иначе си има и подкачваща помпа в резервоара...
За да стане по бързо,и без да зареждаш акумолатори по 24 часа го направи по този начин!
Работа за 15 мин.
На Ауди а6 2.5тди V6 съм го правил и с обезвъздушаване на 4 от 6-те дюзи...ам запали от вторият път!
Та при теб и от 3 обездушени дюзи ще запали.Другият вариянт яко въртене,но най-вероятно ще зареждаш няколко пъти акуто!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вадя обратната нафта от ГНП мушкам там прозрачен шлаух по дълък че да виждам какво засмуквам с уста и да не се нагълтам с нафта.Дърпам докато се получи гориво.После отвъртам всички дюзи и някой върти докато не просълзи нафта от всички.Затягам ги колкото се може по бързо.Въртя и пали от раз.Но!!! е добре да разбереш от къде се получава това.С въртене става само за филтъра ако имаш пропуск акуто пада и нищо.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Защо си мисля, че дори само с напълнен филтър ще стане
Докато "изяде" нафтата във филтъра, помпата вече ще е подкачила достатъчно от резервоара.
Е, ще е на пресекулки, докато изчисти всичкия въздух, но мисля че ще сработи...
И разбира се, всичко това с добре натиснат педал на газта

Докато "изяде" нафтата във филтъра, помпата вече ще е подкачила достатъчно от резервоара.
Е, ще е на пресекулки, докато изчисти всичкия въздух, но мисля че ще сработи...
И разбира се, всичко това с добре натиснат педал на газта

-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато си отварял помпа и дюзи не става само с филтърното гориво.Даже ако не е притегнато както трябва след няколко дена престой нещата се връщат в изходно положение.Обезвъздушаване.Филтър съм сменял без да го пълня - обезвъздуши.Но след отварянето на помпата не стана без описанията ми по горе.
Върни се в “Дизелови агрегати”