Polo 1.9 D скоростна кутия

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.9 D скоростна кутия

Мнениеот deversant » Пон 30 май 2011 13:49

Имам опит с такива кутии,такава кутия ако ще и счупена не се дава на вторични суровини!Имам 5 ремонта,на мойта лична кутия и 2 половинки кутии от която трябва да стане 1 (това ми е резервната кутия) :Mr Green Fun
Истината е в отремонтирването,писал съм в 2-3 други теми.Използвайте търсачката!Иначе,да трудно се намират.Да,скъпи са (но има и евини за към 300лв)...
И не си давайте кутиите на вторични scare една 5-та зъбчатка струва 390лв без отстъпки в Юнитрейд!
Има кутии който си патят от страната на 1-2 ра предавка,има други от към 5-та скорост и лагерът там...има други от изкочил чоп на диференцияла и чупи капака който гледа към двигателят!
Мойте две (от която едната е половинка) едната е без капак,и 5-та скорост а другата с повреда долу при първа и втора скорост.Едната я взех за 300лв другата за 40лв...И някой ден може да се наложи да сглобя резервата,като ми се наложи!А инак колата си заслужава за градски условия,при положение че в София повече от 6.5/100 никога не ми е качвала. :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 май 2011 14:19

deversant написа:Иначе,да трудно се намират.Да,скъпи са (но има и евини за към 300лв)...

Прав си колега, но това, че ще струва 700 лева и ще е от морга не я прави задължително читава. Дали е такава може да се разбере или като се отвори или като се монтира на колата mhihi

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 30 май 2011 20:12

Ами или отваряш или гледаш корпуса където ляга дали е спукан.Ама второто не е,не е задължително да е читава :да:

own
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот own » Вто 31 май 2011 22:10

Вече съм спокоен...с кутията от Русе - полото заспа. :banana :banana :applause:
Няма шум, няма нищо. Голям късмет изкарах, че намерих бързо и то точно кутия с моя код. Малко беше мазна, като пристигна, но сега няколко дни ще наблюдавам какво се случва под колата (не съм сложил кората още).
Утре мисля да мина един реглаж на предницата, че малко е мръднала, а на настройки на око не се доверявам.
Какво и колко излезе всичко:
1. Пътна помощ София - 40 лв.
2. Пътна помощ София - 40 лв.
3. Скорости втора употреба - 350 лв. (ои английско поло)
4. Куриер - 40 лв.
5. Демонтаж, монтаж на скорости и съединител - 210 лв.
6. Масло скорости 75w90 - 3 литра + трансмисионна добавка - 50 лв.
Общо - 730 лв. - честито.
Майстора ми е факир. За първи път попадам на толкова свестен тип. Майстор с главно "М".
На всички колеги - безаварийно пътуване. Ако имате въпроси - питайта...каквото мога ще помагам.

own
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот own » Пет 03 юни 2011 21:30

Днес си прибрах старата кутия от майстора. Преди да я метна в багажника я източихме от маслото. Колеги, нямате си на идея каква помоя изтече. Смлян метал, стружки....направо се изумих как изобщо е вървяла тази кола. После отворих капака на пета. Вътре като чисто ново. Зъбчатките перфектни. Проблема на моята кутия е бил в деференциала. Там доста е смляно. Запазих кутията за всеки случай. Дано не се налага де. След два три дни ще сменя семеринга на избирача, че там малко е омаслила новата и после кората.
:banana

brandyboy85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brandyboy85 » Нед 10 юни 2012 15:19

здр колеги от една седмица се занимавам с моито толо направо ми скъса нервите смених денфер и комплект съидинител знаете за какво става въпрос 1000 лв. А и пета скорост излизаше при повече газ купих и пета скорос уж мнг добра наистина изглеждаше добре смених масло и всичко сега пак излиза при натискане на газта направо луднах даи те некви съвети за тази пета скорост scare

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 10 юни 2012 18:19

brandyboy85 написа:здр колеги от една седмица се занимавам с моито толо направо ми скъса нервите смених денфер и комплект съидинител знаете за какво става въпрос 1000 лв. А и пета скорост излизаше при повече газ купих и пета скорос уж мнг добра наистина изглеждаше добре смених масло и всичко сега пак излиза при натискане на газта направо луднах даи те некви съвети за тази пета скорост scare

Друга скоростна кутия-по добре втора употреба тази не я прави повече ,само в пари ще се вкараш.

brandyboy85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brandyboy85 » Нед 10 юни 2012 20:21

оффф колега то да зема другада ама хем са мнг скъпи пак и са на саштото дереже мисла да я сжаля и да я разглобя пак да ли жилата или лоста може да прави нешто защотото като го задаржа и си жаржи добре ако някои има няква идея да пише балагодаря..... :bowdown

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 10 юни 2012 20:24

Вие сте не човеци!Едно поло струва 2000лв...
Е никога няма да дам повече от 500лв за ремонт,за каквото и да било по полото!Когато ми казаха 520лв в София за смяна на съединител им казах така:
Полото струва 2000лв - 520лв..... засилвам го в първата морга за 1500лв ще го лапнат (само кутията е 500лв)!
Майсторчето стоя и ме гледа тъпо 2 мин.
После си оправих колата сам! mhihi Шума се оказа от липса на масло в скоростната кутия (имаше само 1.8 литра)....

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 11 юни 2012 7:03

brandyboy85 написа:оффф колега то да зема другада ама хем са мнг скъпи пак и са на саштото дереже мисла да я сжаля и да я разглобя пак да ли жилата или лоста може да прави нешто защотото като го задаржа и си жаржи добре ако някои има няква идея да пише балагодаря..... :bowdown

Както искаш колега ,казвам ти как стоят нещата,този откогото купих моето я беше ремонтирал и ми я даде със списъка където си е писал колко пари е давал за части -майстори-около 460 лв е дал за ремонт и се скапа за 2 години .Взех от сеат ароса за 300 лв и я карам вече 2 години без никакъв проблем.Но следя избирача на скоростите при всяко влизане от доло.

Върни се в “Дизелови агрегати”