Вал или Биела ПД.105кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
thejackal7
Автомобил:
Двигател:

Вал или Биела ПД.105кс

Мнениеот thejackal7 » Вто 26 юни 2012 20:56

Здравейте колеги!Започна лекичко да трака някъде откъм съединител може би,и то се чуваше най-вече при нтискане на съединителя при смяна на скорости в движение и при потегляне на 1-ва по нервно.Отивам в сервиз аз и им казвам трака нещо тоя мотор бре хора лагер ли кво е,а те тестват и казват няма се плашиш най-вероятно съединител е,а забравих да спомена че педала на съединителя причукваше както ABS-а на спирачките,и мерят те на разни компове,дюзи и всичко останало,включително и налягане на маслото и казват мотора супер всичко ок,карай спокойно.Карам аз и така 3-4хил.км и както съм днес на 2-ра в града подавам газчица и нещо отдолу откъм кутията или мотора не мога да преценя изтрака жестоко сякаш нещо се строши,колата повървя още 3-4 метра и угасна и неще да запали вече,стартера вика само цък-цък и толкоз.Викам си аз съединит.умре,отивам и купувам нов,свалят кутията и момчето вика че той съед.ти ок бе като нов,и на него си пише 2011год.кво ще сменяш,я вика да видим тоя мотор що не върти,и понечи да го помръдне така отдолу с ключа и вика бре младеж че той се бетонирал бре грам не помръдва,я вика бегай да ти отварят мотора че ти е сериозна работата.Не ви моля да хвърляте боб и леща,но ако на някой му е минавало през главата или някой е правил ремонт след такава случка да фърли некое мнение да знам кво ме чака!Благодарско предварително!

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Вал или Биела ПД.105кс

Мнениеот miro_hack » Вто 26 юни 2012 21:53

Чака те основен ремонт,и пак никой не може да ти каже с точност при тези симптоми.При мен пл-а причука и от раз блокира и долнище и горнище и бутала проби! Щом мотора е бетониран сам си представи каква е гледката вътре.
Според ме си бил за лагери,те са ти казли съединител,карал си така,лагер е превъртял и е имало среща.

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Вто 26 юни 2012 22:30

Докато не се отвори мотора всичко е хвърляне на боб.Едва ли е биела но без да се отвори :roll:

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Вто 26 юни 2012 23:06

Дръж ни в течение,като го отворите пиши.

thejackal7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thejackal7 » Сря 27 юни 2012 22:09

Работата е зле,днес с треперещи ръце свалихме картера и оооо чудо,вала скъсан като стар вестник,като го видях и ми се ......... Утре мотора долу и след дисекция да видим каква е била причината.На първо четене и след беглия оглед отдолу,майсторите изказаха предположение за дефект в самия вал-фабричен.Дали е възможно това?Друго което бих искал да ме посъветвате компетентно е,дали да сложа вал 2-ра у-ба и скакви лагери,и ставали от друг модел на Фолксваген кол.вал и ако да от кой по-точно.Моя е 1.9ТДИ ПД.105кс код на мотора ВХЕ.Благодаря. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Чет 28 юни 2012 1:38

Вала втора употреба ще е,за чисто нов незнам дали ще имаш пари. Лагери ти препоръчвам ако има колбеншмит вземи тях,ако няма то вземи възможно най-истинските които има това ще рече - СКЪПИ както основни така и биелни!

Моя съвет е виж си блока в какво състояние е има ли поражения по него,след счупването на вала,тунелите как са,има ли ръб от износване на цилиндрите,биелите как са и най-вече как е положението с буталата и клапаните и дали са здрави въобще? (което силно ме съмнява)
Направи си сметка как ще се развие ремонта от към пари за майстори и консуметиви,защото до тук виждам,че ще играе бая пара,а ако и горнището е мармалад,то ще имаш само един блок с картер и всичко трябва да куповаш наново!? Бих ти препоръчал да си вземеш един нов мотор! Ще си по щастлив ;)

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Чет 28 юни 2012 10:02

miro_hack написа:Направи си сметка как ще се развие ремонта от към пари за майстори и консуметиви,защото до тук виждам,че ще играе бая пара,а ако и горнището е мармалад,то ще имаш само един блок с картер и всичко трябва да куповаш наново!? Бих ти препоръчал да си вземеш един нов мотор! Ще си по щастлив ;)

Аз съм на същото мнение трябва да се направи добре сметката и ако е много дебела работата и се налага смяна на други работи освен вал и лагери направо трябва да гледаш за някой друг мотор така и главоболията ще са по малко :talk:

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пет 29 юни 2012 8:53

Колега по добре потърси цял мотор от ударена кола или някоя англичанка...

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пет 29 юни 2012 15:55

kiki1 написа:Колега по добре потърси цял мотор от ударена кола или някоя англичанка...

абсолютно подкрепям ;)

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 29 юни 2012 16:34

лоша работа колега. Подкрепям мнението на колегите да провериш всичко нагоре да не направите работата двойна. Смени каквото може и трябва. Цял двигател втора употреба какво да ти кажа, не знаеш на какво ще попаднеш, верно ще си имаш доста части от читав за подмяна (ако приемем , че на двоя ДВГ всичко му е наред) но все пак според мен направен кадърно двигател по-добре от някакъв дето утре може да почнеш да му правиш основен ремонт щото е минал 400хил...
п.с. ако решиш все пак да взимаш цял окомплектован друг имам интерес към доста от частите по твоя ДВГ, малко лешоядски звучи, не ти го пожелавам, но все пак да знаеш , че можеш да избиеш някой лев.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пет 29 юни 2012 17:04

„зетя" имаше подобен проблем, но при него беше биела... Взе друг двигател!

thejackal7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thejackal7 » Пет 29 юни 2012 20:07

Такааа да кажа аз сега кво е положението и малко снимчици да пусна.!-во за някой може да звучи невероятно но аз съм карал със скъсан вал над 5000км и то на мръсна газ.2-ро вала се строши по най-зверския начин и двг.стегна,но познайте на двиг.му нема нищо освен един нов вал.А сега де и що -щото се е строшил точно преди маховика и всички биели са си на мястото и ангренажа си е ОК.Та значи перкам му един нов вал и газ.Мотора е в уникално състояние се едно сега излиза от магазина,даже майсторите силно учудени всичко свети турбо ОК,егр ОК колектори ОК.Абсолютно никакви поражения по блок,биели,и тем подобни.Както казват малкия дявол и много късмет!

thejackal7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thejackal7 » Пет 29 юни 2012 20:22

Колега Дон Кихот,на тебе какво ти трябва по-точно по принцип?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 30 юни 2012 8:07

да чукна на дърво за сега нищо конкретно, но бих си заскладил дюзи, валове, глава, турбо маркучи по вакуумите, турбопътища и т.н. Покрай мен се събраха доста приятели с такива двигатели и все някой за нещо ще изпищи или пък аз самия.
п.с. дай снимки да видим какво точно се е счупило

Върни се в “Дизелови агрегати”