Проблем с паленето при студен двигател VW Sharan

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
siso22
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето при студен двигател VW Sharan

Мнениеот siso22 » Нед 22 юли 2012 16:42

здравейте имам следния проблем колата е vw sharan 1.9 tdi когато колата е студена пали от 4-5 път когато запали започва да пуши синьо нямам никаква идея какъв е проблема ако някои е запознат с проблема моля помагаите

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с паленето при студен двигател VW Sharan

Мнениеот bkunev » Нед 22 юли 2012 19:29

Колега, диагностика!!!! Никой от у тях си не може ти каза какво става... тея мотори са достатъчно умни да си кажат какво им е... все пак кажи година, коне и букви на мотора?
Поздрави!!!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 22 юли 2012 23:09

на това топло време освем от върнала нафта, незнам от друго какво може да не запали като е по-дълго време седяла в покой?Ако не е ПД може до се погледнат маркучите за излишната нафта и 0-пръстените на клапана на горивния филтър.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 22 юли 2012 23:51

С кой мотор е тоя шаран, има доста случаи на превъртяла зъбчатка на коляновия вал. Веднага го води на диагностика, че ако е това скоро може :bishop

siso22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso22 » Вто 24 юли 2012 11:22

двигателят ми е 90 к.с. с променлива геометрия вчера установих че подгревът ми не работи проверих всички релета които се намират вътре при бошоните не знам на друго място дали има релета за подгрева свещите работятно не стига ток до там

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 24 юли 2012 17:09

КОлега,на това време дали си мислиш че е нормално да греят свещите на ТДИ мотор? Това да не е предкамерен дизел.
Провери си дали не смуче въздух от някъде или шайбата както ти е писал и колегата Zinoto .И до моите свещи ако ги меря на 99,9% ток няма да ходи.Зимата един познат на А4-ка си пали и с 2 работещи свещи само.

cccp_sds7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cccp_sds7 » Вто 24 юли 2012 18:58

red.devilll написа:КОлега,на това време дали си мислиш че е нормално да греят свещите на ТДИ мотор? Това да не е предкамерен дизел.
Провери си дали не смуче въздух от някъде или шайбата както ти е писал и колегата Zinoto .И до моите свещи ако ги меря на 99,9% ток няма да ходи.Зимата един познат на А4-ка си пали и с 2 работещи свещи само.

аз палех зимата и с една работеща свещ така че най малкото което можеш да направиш е да си провериш както ти е казал колегата red.devilll по горе маркучетата за излишното гориво ако има спукано там ти е проблема

Върни се в “Дизелови агрегати”