проблем с показанията на температурата Б5, 1,9TDI,AFN
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с показанията на температурата Б5, 1,9TDI,AFN
Колеги, значи случи ми се следното интересно нещо за втори път. Както си карам и стрелката на температурата си кове 90градуса по някое време забелязах, че е плътно вляво, т.е. не отчита реалната температура на двигателя. Първият път го забелязах след продължително спускане на свободна и не обърнах много много внимание. След спускането бях спрял на светофар и веднага след тръгване буквално за няколко секунди стигна пак 90градуса. Викам си нещо се е шашнало. Вторият път обаче се движех нормално градско и гледам пак стрелката най-вляво. Докато я наблюдавах (буквално за 500м.) взе, че си зае правилната позиция 90градуса пак буквално за няколко секунди. Мисля си дали няма хлабава електрическа връзка някъде и по нашите "хубави" пътища тип "лунен пейзаж" от време на време да прекъсва, но нямам никаква представа какъв е принципа на работа в смисъл къде е датчика за температурата, оттам къде отива дали директно в таблото или през компа и евентуално, ако някой вече е решавал този проблем да сподели опит. Колата е Б5, 1,9TDI,AFN

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: проблем с показанията на температурата на таблото
това само за температурата ли го прави? Защото по раншните модели - Б3 например имаха един култов стабилизатор в таблото на 10 волта, дето много си падаше да се разбиват спойките... ама за Б5 не съм чувал да го прави.. 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: проблем с показанията на температурата на таблото
Масов проблем е...Не му се шашкай!Включително и аз ги имам тези "аномалии"...
При продължително спускане е нормално да отиде стрелката в началото,особено зимата
Със сигурност проблема е дребен,но трябва да се пипне
Я някой кабел по датчиците,я самия датчик
Датчика е закачен на тройника на антифриза(като застанеш срещу мотора,отдясно),син на цвят е
При продължително спускане е нормално да отиде стрелката в началото,особено зимата

Със сигурност проблема е дребен,но трябва да се пипне

Датчика е закачен на тройника на антифриза(като застанеш срещу мотора,отдясно),син на цвят е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с показанията на температурата Б5, 1,9TDI,AFN-РЕШЕН!
Проблема е отстранен. Буксата на температурния датчик се беше окислила страшно много. Почистване със спрей и сега стрелката си кове пак 90градуса.
Върни се в “Дизелови агрегати”