BDK мотор 2.0 SDI
BDK мотор 2.0 SDI
Колеги, първо да предупредя че доста търсих с търсачката, но не намерих инфо. Та на въпроса: Предлагат ми употребяван автомобил GOLF V 2.0 SDI. Колата е 2006 г.сервизно обслужвана от оторизиран дилър - смяна масла и всякакви консумативи навреме. На 280 000 км. е и е карана е в БГ. Прочетох доста неща из форума за TDI и за как без турбина дизела не е изобщо пъргав. На мен обаче ми трябва кола за градско каране, а не за скорости - за това ме привлича това SDI. Убеждават ме, че този мотор може да изкара и 500 000 км и няма какво да му се развали, а и совен това бил мааалко по-икономичен от TDI. Чета някакви данни из нета за разход от 5.6/100 градско...Моля за Вашето мнение !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: BDK мотор 2.0 SDI
За мен лично тази кола е голяма, само ако ще е за градско. Разликата в разхода TDI/SDI е минимална, но поддръжката със сигурност е по-евтина без турбото. Имай предвид, че е ниско ликвидна, т.е. трудно ще я продадеш след като ти омръзне.
съдейки по пасивността ви, явно 2 литровия SDI (BDK) не е стоката, за която ми го представят продавачите...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е така колега. Пасивноста е поради факта, че няма много такива или хич няма във форума за да се даде мнение.
Моят съвет е щом ще се кара основно градско това е колата. Всяка друга от ВАГ с турбина, ще береш ядове, поради запичане на геометрията.
Моят съвет е щом ще се кара основно градско това е колата. Всяка друга от ВАГ с турбина, ще береш ядове, поради запичане на геометрията.
Andonov , благодаря за куража
. Между другото из нета също няма много обяви за тоя модел, което ми се струва странно. Всички изходни данни за двигателя изглеждат доста добре за човек, който не търси пъргавина и коне а удобство, надежност и нисък разход за поддръжка и гориво. Може да се окаже, че тоя двигател и силно подценен
Сега се сещам, че съм виждал (преди доста време) таксита SDI, което може би е някакво доказателство, че е държелив и непретенциозен мотор.
Приятен уикенд

Сега се сещам, че съм виждал (преди доста време) таксита SDI, което може би е някакво доказателство, че е държелив и непретенциозен мотор.
Приятен уикенд
-
- Автомобил:
- Двигател:
зимай смело поне за турбини, кулери и т.н. няма да мислиш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
зимай смело поне за турбини, кулери и т.н. няма да мислиш 

Върни се в “Дизелови агрегати”