1.9 TDI 1Z Леко прочистване
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.9 TDI 1Z Леко прочистване
Здравейте колеги преди когато взех колата имаше много силен ряз като се настъпи до 3-та превърташе гуми но със времето нещата отшумяха в момента искам малко да съживя силата на мотора като смена маслото маслен филтър, горивен и въздушен филтър и най вече да ми препоръчате добавка за 1.9 TDI за сега съм се спрял на STP от ОМВ цената беше около 23лв и също така ме интересува дали ще има проблем ако сложа OMV MAX MOTION DIESEL + добавката или първо добавката с обикновен дизел .. моля ви да ми препоръчате качествено масло и добавка благодаря. 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: 1.9 TDI 1Z Леко прочистване
Мощността на двигателя едва ли е паднала заради маслото или филтъра, макар че не е невъзможно (горивен и въздушен филтър). Може би трябва да се погледне и с диагностична техника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
паднала е щото е жега в момента 

-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Мощността на двигателя едва ли е паднала заради маслото или филтъра, макар че не е невъзможно (горивен и въздушен филтър). Може би трябва да се погледне и с диагностична техника.

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
angel4e7u_wee написа:milmar написа:Мощността на двигателя едва ли е паднала заради маслото или филтъра, макар че не е невъзможно (горивен и въздушен филтър). Може би трябва да се погледне и с диагностична техника.
Я да ти се задръсти въздушния или горивния и виж дали няма разлика в вървенето
На мен въздушния като се напълни с боклуци, все едно от колата са избягали 20 коня
Апък горивния като се задръсти нещо , не трябва да я оставям да пада под 3000rmp.Ако падне на 2000rmp гасне и после въртя по 1 мин. докато подкачи
Колега angel4e7u_wee толкова задръстени филтри които описваш говорят за занемарена и/или липсваща поддръжка на колата.
Колегата milmar е прав ,при съмнение за спаднала мощност задължително диагностика да се види какво става.
- Limit3d_Edi7ioN
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1Z 1992
Колега, виж дали ЕГР-а ти отваря и затваря правилно.
Също е хубаво да си изчистиш колекторите и евентуално да затапиш ЕГР клапана!
Поздрави.
Също е хубаво да си изчистиш колекторите и евентуално да затапиш ЕГР клапана!
Поздрави.

Върни се в “Дизелови агрегати”