1.9 ПД 131 - харчи масло - РЕШЕНО!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 1.9 ПД 131 - харчи масло - РЕШЕНО!

Мнениеот Ventoman » Вто 22 фев 2011 21:32

Е има някой неща за който не си прав ама айде.
Мотора ти е направен перфектно и сам го усещаш.
Цилиндрите ги мерят в шлайфистите а не монтьорите, но ако искаше това да се направи щях да повикам човека с когото работя. Той ми и престърга мотора на леона.
Оправихме мешането с нафтата, взаимно решихме да проверим турбината защото сам си беше гледал турбо пътищата и каза че има масло. Свалих ти турбото казх ти че е перфектно. Ти не ми повярва и си го носи и в реал турбо. От там поставиха същата диагноза. Най лесното беше да му метна един ремонтен комплект и да ти взема парите. После ти прави доста консултаций не знам с кого, каза да свалям главата. Свалих я за един час. Занесех я при Джуди клапаните падаха все едно нямаше гумички. Но от там ми казаха че този голям разход на масло според тях не е от главата. Съобщих ти го. Ти пак се консултира с някого каза да отворя и на долу. Имаше запекъл сегмент на четвърти цилиндър.
Мотора ти е направен перфектно, и сам го знаеш.
А колкото пъти си го докарал все е бил улят от главата до петите. Каза че духането през пръчката е изчезнало но маслото си изчезва. Помоли ме да запуша ЕГР'а да не тече. Запуших го. Каза че си сменил гарнитурата на капака на клапаните че и тя текла. Е то като мотора вече не е целия улят вече се е видяло че и от долу тече. И все юак признай че не веднъж ти казах че според мен не е от мотора и да отстраним течовете. Е не го направихме. Колкото до милиграмите, след сглабянето бяха едни, като покара се бяха променили. Каза че вече са едиколкоси, съгласих се и ги настройхме.

Колкото до това че съм искал да ремонтираме турбото, това го казах по следния начин след проведения разговор с тебе. Ти ме пита съгурен ли съм че не е от него, а аз ти отговорих "може да сме сигурни само ако се отремнтира"

Мотора ти е направен перфектно и макар изказаните негативи към мен аз съм с най добри чувства към теб. Радвам се че драмата ти приключи. :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 23 фев 2011 3:18

Абе дет се вика.... да не ти се чупи кола :Mr Green Fun

Този семеринг, на коляновият вал май често протича :roll:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Сря 23 фев 2011 9:13

малко на турска сапунка заприлича :057:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 17 мар 2011 9:21

Ventoman написа:Има няма едно над хиляда мотора съм отворил и нито една рекламация по работата която съм свършил така че мисля че се справям :D

Ей много си дръпнал бре.
Кога успя за /като гледам темата за сервиза/ за 3 години и малко да отвориш 1000 мотора.
Това трябва да значи по един на ден за това време.
И друго ми е интересно - година преди да започнеш да се занимаваш с това пускаше теми и л.с. как да си сменя горивния филтър - дай го малко по-плеко с бройките. Знам че си правил мотори които аз не съм и виждал, и даже не знам, че съществуват но ти се опъна едно делко на един 1.8 или 2.0 мотор.
Знам че сега ще стане страшно, но след тия 1000 мотора не издържах.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 22 мар 2011 10:34

Никси, само дет с бензини и с делка не се занимавам. Ако имаш в предвид голфа кабриото на didoriginal (съседа от моя блок) дет в един дъждовен ден докато се возехме и се прееба, въобще не съм се занимавал да му търся проблема. Евала че си го оправил! Дай линк и към темата кадето съм питал за филтрите да си припомня.

+ това ако наминеш да пием по кафе тамън ще видиш и ще запишеш още един отворен мотор който до два дена ще мърка като коте!

na$ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот na$ko » Пет 15 апр 2011 11:04

Ventoman написа:Е има някой неща за който не си прав ама айде.
Мотора ти е направен перфектно и сам го усещаш.
Цилиндрите ги мерят в шлайфистите а не монтьорите, но ако искаше това да се направи щях да повикам човека с когото работя. Той ми и престърга мотора на леона.
Оправихме мешането с нафтата, взаимно решихме да проверим турбината защото сам си беше гледал турбо пътищата и каза че има масло. Свалих ти турбото казх ти че е перфектно. Ти не ми повярва и си го носи и в реал турбо. От там поставиха същата диагноза. Най лесното беше да му метна един ремонтен комплект и да ти взема парите. После ти прави доста консултаций не знам с кого, каза да свалям главата. Свалих я за един час. Занесех я при Джуди клапаните падаха все едно нямаше гумички. Но от там ми казаха че този голям разход на масло според тях не е от главата. Съобщих ти го. Ти пак се консултира с някого каза да отворя и на долу. Имаше запекъл сегмент на четвърти цилиндър.
Мотора ти е направен перфектно, и сам го знаеш.
А колкото пъти си го докарал все е бил улят от главата до петите. Каза че духането през пръчката е изчезнало но маслото си изчезва. Помоли ме да запуша ЕГР'а да не тече. Запуших го. Каза че си сменил гарнитурата на капака на клапаните че и тя текла. Е то като мотора вече не е целия улят вече се е видяло че и от долу тече. И все юак признай че не веднъж ти казах че според мен не е от мотора и да отстраним течовете. Е не го направихме. Колкото до милиграмите, след сглабянето бяха едни, като покара се бяха променили. Каза че вече са едиколкоси, съгласих се и ги настройхме.

Колкото до това че съм искал да ремонтираме турбото, това го казах по следния начин след проведения разговор с тебе. Ти ме пита съгурен ли съм че не е от него, а аз ти отговорих "може да сме сигурни само ако се отремнтира"

Мотора ти е направен перфектно и макар изказаните негативи към мен аз съм с най добри чувства към теб. Радвам се че драмата ти приключи. :да:

Значи според това което си написал излиза,че монтьора само развива и завива болтове без да мери нищо и чака клиента да му каже,къде и какво да гледа и пипа за да му оправи колата,Ами ако клиента не разбира?И по леко с хвалбите,че ако продължиш да се занимаваш с тази дейност след 5-6години ще се срамуваш от мненията си в тази тема.Не се обиждай,но един уважаващ себе си майстор/човек,не би си позволил да клевети колега и да изтъква своите умения.Успх в бизнеса-монтьорлъка.

Потребителски аватар
ivkobiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkobiks » Пет 27 юли 2012 15:46

и сега последно, кой от майсторите е по майстор да намина да ми погледне мотора :banghead:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 27 юли 2012 19:09

Майстора е един! И той е във Варна.

Потребителски аватар
ivkobiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkobiks » Пет 27 юли 2012 20:31

4ак във варна scare maikomila .все си мися,4е и в софия има разбира4и??? мисля да се доверя на Ventoman.Само да не излезе ваканция през август като мен..........

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 14 авг 2012 14:21

Хубава тема....и аз съм на същият "тупан" viewtopic.php?f=24&t=329573 с разликата,че двигателят ми е чист като сълза,също и турбопътища,но маслото си отива бързо.....дали пък не се оказа ментак този MOTUL :roll:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 17 авг 2012 23:57

viewtopic.php?f=24&t=219951&p=3520742#p3520742

Ventoman написа:Никси, само дет с бензини и с делка не се занимавам. Ако имаш в предвид голфа кабриото на didoriginal (съседа от моя блок) дет в един дъждовен ден докато се возехме и се прееба, въобще не съм се занимавал да му търся проблема. Евала че си го оправил! Дай линк и към темата кадето съм питал за филтрите да си припомня.

+ това ако наминеш да пием по кафе тамън ще видиш и ще запишеш още един отворен мотор който до два дена ще мърка като коте!

Ето припомням ти господин 1000 отворени мотора. Малко като Митьо Пищова стана, ама той отваря едни други работи

viewtopic.php?f=5&t=7371&p=71115#p71115

Ventoman написа:Как да си сменя горивния (нафтов) филтър , без да улея всичко с нафта ? Като извадя маркучите от стария ще почне ли да тече яко нафта от тях ?

Vento 1.9 TDI?

Върни се в “Дизелови агрегати”