Омасляване на ТДИ ?
Омасляване на ТДИ ?
Днес ходих на оглед за кола из варненските автокъщи . Всичко беше нормално , високи цени , бракувани автомобили и.т.н Нещото което на мен ми направи впечетление бяха думите на 1 автоджамбаз когато му казах "Много и е омаслен двигателя на тази кола ( VW ) " , на което той отвърна "нормално е , TDI-тата всички са омаслени , дори капенето на масло от тях е нещо нормално" . Не ми хареса колата и си тръгнах,понеже нямам преки наблюдения от този вид двигатели се чудя за думите му дали наистина е така или просто иска да си пробута стоката?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Омасляване на ТДИ ?
Е ...то относителна работа . На едната ми кола сълзи от едно место ( капак клапани , какво ли не го правих–все тая
). Не знам как ще е с оригинална гарнитура
. Но на другата –няма капка , значи е ненормална колата ми
хем не е нова – 98 набор .

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Преди доста години един колега в Германия спрял пред една къща, ама от колата (една Алфа 33) прокапало масло пред къщата и една германка като ревнала...и полиция извикала даже ...идеята ми е вярваш ли че там, дето са измислени тези коли с всичките им еко норми и т.н ще е нормално да им "текат" колите ?
п.с ако става дума за някаква маслена мъглица тук и там - предполагам може да не е съвсем рядко явление...

п.с ако става дума за някаква маслена мъглица тук и там - предполагам може да не е съвсем рядко явление...

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Текат си и са омаслени , ама все пак , не като фонтан де 
и по добре да я видиш омаслена където си пуска масло, отколкото да ти я лъснат на пароструйка и уж всичко да ти е наред , а като я купиш да текне като река.

и по добре да я видиш омаслена където си пуска масло, отколкото да ти я лъснат на пароструйка и уж всичко да ти е наред , а като я купиш да текне като река.
Върни се в “Дизелови агрегати”