Изгорели подгревни свещи, а двигателят пали - да сменям ли?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Dark_angel_vt
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 tdi afn 1998

Изгорели подгревни свещи, а двигателят пали - да сменям ли?

Мнениеот Dark_angel_vt » Съб 15 сеп 2012 11:09

Здравейте колеги.Имам следния въпрос към вас.Как може при четири изгорели подгревни свещи колата да си запалва без никакъв проблем само докато и вкарам ключа.Свещите са Беру но са изгорели до една и четирите.Замервахме ги с мой приятел и отделно и майстор ги замерва и са изгорели със сигурност.Оригинално колата с такива свещи ли излиза от завода.Майстора каза че са изгорели много отдавна но аз си палех и през зимата без никакъв проблем и сега е така.От тук идва и следващия въпрос има ли смисъл да си купувам нови след като колата работи на практика и без тях?Колата е Пасат Б5 1.9 110 к.с. АФН-мотор 98г.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: как става тоя номер ?

Мнениеот sam_boha » Съб 15 сеп 2012 11:44

Колега, ТДИ моторите си "пускат" свещите да греят при под 6-7 градуса. Аз лично съм палил с една работеща при - 7 ,да речем, но при по-ниска Т нямам шанс.
Смени си ги - около 50 лв. излиза с евтини свещи, с каквито съм и вече година и половина няма ядове.

Dark_angel_vt
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 tdi afn 1998

Мнениеот Dark_angel_vt » Съб 15 сеп 2012 11:48

Определено ще ги сменя но ще е след около месец че ся кинтите отлетеха :))))И аз не мисля да слагам скъпи.По скоро ще е нещо средно но не и най-евтиното.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Съб 15 сеп 2012 11:54

Моя АФН палеше на -11 с 1 работеща свещ от 1-вия път след малко повече въртене но след това 1-2 мин менеше оборотите, и преди да ги проверя си виках: Ей ако стане по студено ще се излагам.
Ти викаш лятото как палел :-)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 15 сеп 2012 14:24

Цяла зима съм изкарвал на една свещ. Виж ако е предкамерен дизел, този номер не става mhihi , дори и лятото си личи ако "липсва" свещ :) .

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 15 сеп 2012 15:09

И мойте и 4те бяха изгоряли,това го установих преди 20дни.Зимата палеше без проблеми,само се разтрисаше мотора при заработването му.Свещите веднага ги смених с EYQUEM двойна намотка 20лв. бройката от евро 07

Върни се в “Дизелови агрегати”