Нафтов филтър за Passat 1.9 tdi 2001г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
The_Game
Автомобил: Golf IV
Двигател: ALH 1999

Re: Нафтов филтър за Passat 1.9 tdi 2001г.

Мнениеот The_Game » Чет 17 юни 2010 17:41

Задължително го напълни с нафта преди да палиш !

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Нед 04 юли 2010 13:01

моята придърпва при рязко ускорение , лашка леко , замисля се , неоткриваем проблем -сега мисля да опитам с тоя филтър... ПД е . Днес го свалих излях навтата която беше бистра ... напълних го пак и го раздрусах яко , излях я наново и излезе тъмно синя черна навта... върнах го обратно и се усети разлика в вървенето макар прекъсването да си остава при ускорение, но поне като че ли намаля... другата събота ще го сменя и мисля да взема някой по читав . Въпреки това се съмнявам да изчезне проблема с придърпването.
Зимата бях я паркирал на баир с муцуната нагоре и после неможах да запаля ,,, нямаше навта все едно , като престоя на равното 4, 5 4аса се оправи и запали. после никви проблеми дълго врвеме и веднъж пак я спрях на баир (навта иамаше) и също незапали ... тогава разбрах че нетрябва я спирам на такъв наклон .. странно
И сега се чудя дали има връзка проблема с придърпването и със непаленето .. може помпата да е или филтъра ?
Като сменя филтъра ще дам пак да я погледне майстора , който каза че на Вага непоказва абсолютно нищо за тези придърпвания ...
А и като сменя въздушния или като го изтупам се оправя за ден два ... или просто не ги усещам толкова , но пак става съшото след това ... :banghead:

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 04 юли 2010 13:54

krasio00o написа:АКо зареждаш Тубна нафта може и на всяка смяна на маслото :D .Аз моя го смених на 10к км и излязаха страшни гадости от него.

Моя е на 25 хиляди пробег и го обезводних - не изтече абсолютно нищо гадно от него, като не съм и сигурен дали имаше въобще вода. Слагам зимата само OMV Alpine, лятото Sprint или на Лукоил "Супер" дизел

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 05 юли 2010 12:26

The_Game написа:Задължително го напълни с нафта преди да палиш !

Или поне дай няколко пъти на контакт, за да напълни филтъра преди да запалиш. По-добре да го напълниш с нафта, както казаха колегите. Присипи старата нафта в шишенце и ако е чиста няма вода и боклуци сипвай смело и безотговорно :)

Имаше няква особеност при горивния филтър на AVF.... трябва да е с точно определена форма, която да посне точно в леглото. Преди да го напълните с нафта, пробвайте дали става точно в леглото му и стои стегнат и стабилно.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 01 окт 2012 15:18

Колеги питането ми е за тая плочка за подгрев, отгоре на филтъра. Направи ми впечатление, че от нея отиват некви маркучи към некъв радиатор за охлаждане на нафтата (когато сменях ремъците и го киризих тоя радиатор). Обаче същевременно има и некви маркучета, за подгряване, които са свързани към некъв вакуум под разширителния съд. Те тоя вакуум като запаля и той повдига некво лостче. Като загася и той остава повдигнат.
Какво прав тоя вакуум като работи- спира или пуска антифриза към подгрев плочката ? Каква е тая система, че нещо се обърках с тая кола :screwy

Върни се в “Дизелови агрегати”