Знаете ли откъде могат да се закупят бутала за PASSAT (3B3) 11.2000 - 05.2005 1.9 TDI помпа-дюза - 131 коня - двигател: AVF. Трябва ми първи ремонтен размер.
Цената в Порше-България и в Юнитрейд е убийствена - 512 лв. бройката.
Ако имате опит споделете.

Бутала за PASSAT (3B3) 1.9 TDI двигател AVF
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Бутала за PASSAT (3B3) 1.9 TDI двигател AVF
Няма ли да ти е по-евтино с ризи ?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е малко несериозно с буталата. Колегата над мен го е написал правилното решение.
Толкова ли е зле мотора, че се налага да се прави.
Ако искаш дай на Л.С. сподели какво става, че ми е интересно, но според мен избърза с отварянето.
Толкова ли е зле мотора, че се налага да се прави.
Ако искаш дай на Л.С. сподели какво става, че ми е интересно, но според мен избърза с отварянето.
- unitop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свързах се с един електронен магазин autopower.bg там предлагат бутала Нурал на цена 184 лв. комплект ссъ сегменти и болт. Пазарували ли сте от там, някакви впечатления. Лошото е, че стоката се праща по куриер и ако стане грешка не зная как може да се поправи. Иначе имат много неща предложени на страницата им в интернет.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Не знам защо, ама тия мотори не ги правят с ризи, а с ремонтни бутала.
Иначе през Ауто+ с отстъпките са под 1000лв буталата. 1000лв излезнаха за 2.0 TDI PD 8V мотора дето буталата му са неоткриваеми иначе
. За дизел с роторна помпа пък бяха около 600 лева преди 2 години.
Иначе през Ауто+ с отстъпките са под 1000лв буталата. 1000лв излезнаха за 2.0 TDI PD 8V мотора дето буталата му са неоткриваеми иначе

- unitop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма по-хубави резервни части от оригиналните!
Ще споделя една идея - има фирми реализирали оборот и заслужили отстъпка от по 40 % от Юнитрейд или Порше-България. Тези фирми освен това са и регистрирани по ДДС. Ето една възможна схема за по-евтини резервни части.
Давам пример бутало Пасат 512 лв.
Отстъпка 40 % 204.80 лв.
Остатъчна цена с ДДС 307.20 лв.
При сделкити с ДДС, когато фирмата регистрирана по ДДС не участвува финансово в сделката ДДС се дели наполовина /при желание от фирмата разбира се/
Цена без ДДС 256 лв.
ДДС 51.20 лв.
Общо 307.20лв.
Половината ДДС е 25.60
Така едно бутало би Ви струвало 281.60 лв..
Кой какво печели.
Клиента печели резервната част - много по-евтина и истинска /оригинална/.
Магазина реализира оборот и печели от него.
Фирмата с отстъпката печели 10 % от сделката чиста печалба без никакво участие /финансово/ естествено получава данъчната фактура/. Разбира се 10 % дава на крайния клиент след като убие ДДС-то. Това също по уговорка.
Това не съм го измислил аз, взаимствувах го от форумите. Ако има навити да съдействуват пишете на скайпа или на лични.
Разберете, съдбата на давещите се е дело на самите давещи се!
Ще споделя една идея - има фирми реализирали оборот и заслужили отстъпка от по 40 % от Юнитрейд или Порше-България. Тези фирми освен това са и регистрирани по ДДС. Ето една възможна схема за по-евтини резервни части.
Давам пример бутало Пасат 512 лв.
Отстъпка 40 % 204.80 лв.
Остатъчна цена с ДДС 307.20 лв.
При сделкити с ДДС, когато фирмата регистрирана по ДДС не участвува финансово в сделката ДДС се дели наполовина /при желание от фирмата разбира се/
Цена без ДДС 256 лв.
ДДС 51.20 лв.
Общо 307.20лв.
Половината ДДС е 25.60
Така едно бутало би Ви струвало 281.60 лв..
Кой какво печели.
Клиента печели резервната част - много по-евтина и истинска /оригинална/.
Магазина реализира оборот и печели от него.
Фирмата с отстъпката печели 10 % от сделката чиста печалба без никакво участие /финансово/ естествено получава данъчната фактура/. Разбира се 10 % дава на крайния клиент след като убие ДДС-то. Това също по уговорка.
Това не съм го измислил аз, взаимствувах го от форумите. Ако има навити да съдействуват пишете на скайпа или на лични.
Разберете, съдбата на давещите се е дело на самите давещи се!
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Поредната скрита реклама.
Ако толкова държиш да си купиш ела ще ти ги дам на половин цена и ще са правени в същия завод на същите машини ,като тези от официалния вносител.Само дето няма да са ходили до Унгария та да им се плащат пътни.
Ако толкова държиш да си купиш ела ще ти ги дам на половин цена и ще са правени в същия завод на същите машини ,като тези от официалния вносител.Само дето няма да са ходили до Унгария та да им се плащат пътни.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с фирмите и ДДС-то е интересно, но колко е приложимо.
А и незнам /може и да е вярно/ Порше и Юнитрейд да дават 40% на някой.
След взимането на фактура на дадена фирма за да си ползва ДДС-то фирмата фактурата трябва да се представи в дневник на покупките за съответния месец, съответно стоката закупена с нея трябва да се заприходи. Какво се случва след това - за да се изчисти тази стока фирмата трябва да я продаде, което даже и фиктивно да се направи ще се дължи ДДС от фирмата за продажбата на дадените части по въпросната фактура. Та къде далаверата не знам.
А и незнам /може и да е вярно/ Порше и Юнитрейд да дават 40% на някой.
След взимането на фактура на дадена фирма за да си ползва ДДС-то фирмата фактурата трябва да се представи в дневник на покупките за съответния месец, съответно стоката закупена с нея трябва да се заприходи. Какво се случва след това - за да се изчисти тази стока фирмата трябва да я продаде, което даже и фиктивно да се направи ще се дължи ДДС от фирмата за продажбата на дадените части по въпросната фактура. Та къде далаверата не знам.
- unitop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах подобно предложение от фирма ползуваща 25 % отстъпка. Знам, че има по-големи отстъпки. Пропуснах да напиша, че резервната част не трябва да се заприходява като стока /за продажба/, а като вложен материал - резервна част в автомобилите им. Така за изписаната част освен, че се оползотворява ДДС-то, в края на годината се печели 10 % намаление на печалбата и 5 % от дивидента за частта неразпределена печалба. Фирмата печели 25 % чисто - без да влага нито лев. Просто ако има фирми с тези възможности нека да пишат. Така всички ще се доволни, ще се кара с оригинални части и проблемите ще са по-малко.
- unitop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво става колеги? Засега нямам предложение за схема за получаване на по-евтини оригинални авточасти. Аз продължавам с ремонта, надявам се всичко да е наред, след като завършим и проверя резултатите от вървежа на колата ще пища пак.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Служителите в Порше Бг купуват резервните части с 20% отстъпка. Не знам защо реши че има фирми с 40% отсъпка. Малко странно ми звучи
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
unitop написа:Няма по-хубави резервни части от оригиналните!
Защо мислиш, че има разлика между бутала Mahle дето са оригинални резервни и не-оригинални но пак Mahle за този мотор?
- unitop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бутала за PASSAT (3B3) 1.9 TDI двигател AVF - РЕШЕНИЕ
Предлаганите в ПОРШЕ-БЪЛГАРИЯ за тези двигатели са производство на немската фирма Mahle.
Същите се предлагат и от АУТО ПЛЮС. Ето какво ми казаха от там.
На моята кола фабрично вложените бутала са Mahle, в АУТО ПЛЮС ги имат на склад - доставка веднага - първи размер Ф 80.01 - цена 264 лв.
Втори вариант бутала Nural - срок на доставка 3 дни цена 240 лв.
Телефоните на магазините можете да намерите в интернет.
УСПЕХ!
Засега не препоръчвам майстор, да видя какво ще излезе от ремонта и ще ви дам подробна калкулация за разходите.
Същите се предлагат и от АУТО ПЛЮС. Ето какво ми казаха от там.
На моята кола фабрично вложените бутала са Mahle, в АУТО ПЛЮС ги имат на склад - доставка веднага - първи размер Ф 80.01 - цена 264 лв.
Втори вариант бутала Nural - срок на доставка 3 дни цена 240 лв.
Телефоните на магазините можете да намерите в интернет.
УСПЕХ!
Засега не препоръчвам майстор, да видя какво ще излезе от ремонта и ще ви дам подробна калкулация за разходите.
Върни се в “Дизелови агрегати”