Вода в интеркулера Голф 4 тди 110 коня

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Вода в интеркулера Голф 4 тди 110 коня

Мнениеот brum » Вто 09 окт 2012 21:53

Или се гледа 13ти канал на VAG-COM-а :) .

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 10 окт 2012 3:57

Колега не искам да те плаша но и аз минах по подобен път, симптомите на крива биела са точно като тези на дюза. С мерене на компресия ще се разбере дали и коя била е крива. За съжаление не може да се каже с крива биела колко можеш да караш, аз карах 10000км и се скъса. Другото което забелязахме е че на вагком на 13-ти канал точно дюзата на проблемния цилиндър (при мен 2-ри) даваше коренно различни стойности от другите 3 :shock Сменихме каквото трябваше по мотора дюзите са същите и в момента дават почти перфектни стойности всичките 4. Т.е явно мотора се опитва да компенсира и вкарва повече нафта в проблемния цилиндър :roll: Това може първоначално да е накякъв ориентир, но ако имаш къде да премериш компресията направо се захващай от сега че една скъсана биела и може да хвърлиш целия мотор в кофата :wink:

brum

Мнениеот brum » Сря 10 окт 2012 7:57

Опа, прав си - ако има крива биела показанията на 13ти канал ще са на + на този цилиндър. Не съобразих по-горе.

chilik4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chilik4eto » Съб 20 окт 2012 20:19

пичове няма развитие по колата :banghead: :banghead: :banghead: ,,,компресията е ок на всеки цил. 19 показва няма фрапираща разлика един от друг а само един дава 18,5 но проблема си остава :cry: не може ли дае от датчик на кулер щото оставиж датчика от купения втора употреба,температурен датчик,или евентуално реле на свещите,вече не знам кво да правя имам време само субота и неделя да я бъзикам,карах я на диагностика казаха че всичко е в нормите само 1 диуза даде плюс 1,4 но все пак каза 4ее в норми незнам на кои да вярвам бече тесе хващат право за помпата каза ми дая карам на помпаджия :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown а всичко твае след вода в кулера,за крива бияла никой не иска и да чуе scare като слушат мотора на загряло не трепва казват че ще тресе и на загряла макар и минимално... :обичам ви :drinking: :drinking: :drinking:

brum

Мнениеот brum » Нед 21 окт 2012 0:39

Тая компресия е доста ниска - минималната която дават е 18.5 - 19 бара. На практика си на ръба. На мотор в добро здраве дават, че е 24 до 30 бара (по спомени, може и да бъркам малко цифрите).

Тая дюза дето показва +1.4 предполагам на топъл мотор сте я гледали. Провери я и на студен колко е. Има шанс той да е с кривата биела, ама може и просто да е проблем с дюзата.

Върни се в “Дизелови агрегати”