Струва ми се, че бавно загрява Б5 1.9TDI AFN
- Marshala90
- Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
- Двигател:
Струва ми се, че бавно загрява Б5 1.9TDI AFN
Здравейте, ами лятото не може да се усети, но сега като взе да се застудява малко забелязах, че може би нещо загрява твърде бавно или пък е нормално не знам. При температура 14-16 градуса: паля колата и стои на оборот около 30 секунди, тръгвам от село към града (10км. извънградско), до треатата дебела черт ми стига 5км., на първата тънка 7км. и 90 градуса на 9км. След няколко дни беше някъде около 10 градуса ако не се лъжа и при същия маршрут километрите бяха следните 6, 9, 11, при отделните деления които споменах по-горе. След няколко дни беше пак някъде около 8 примерно и тогава тръгвах от работа (на 12-13км. от града) и до града колата си загря на 90 градуса, но когато оставях колежката (на километър навътре примерно, спрях, тя слезна и тръгнах) и при тръгването ми от тях температурата ми падна на 70 градуса някъде. След това пак излизах от града и температурата си се качи на 90 градуса. Термостат ли е какво е, нормално ли е не знам
?

- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: Струва ми се, че бавно загрява Б5 1.9TDI AFN
след като се качи на 90 не трябва да слиза стрелката под тях
слиза ли сменяй термостат 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ако преди си карал бензинова кола и правиш сравнение, то не е подходящо. TDI моторите са с по-високо кпд и загряването е по-бавно. Он това, което си написал очевидно колата ти няма проблем.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Ljubon написа:Ако преди си карал бензинова кола и правиш сравнение, то не е подходящо. TDI моторите са с по-високо кпд и загряването е по-бавно. Он това, което си написал очевидно колата ти няма проблем.
колета има проблем

basata-user написа:Ljubon написа:Ако преди си карал бензинова кола и правиш сравнение, то не е подходящо. TDI моторите са с по-високо кпд и загряването е по-бавно. Он това, което си написал очевидно колата ти няма проблем.
колета има проблемкакво ще кажеш за това изречение- при тръгването ми от тях температурата ми падна на 70 градуса някъде. След това пак излизах от града и температурата си се качи на 90 градуса
Не става много ясно за какво точно става въпрос от написаното. В смисъл - спрял е само да остави колежката и е потеглил, или е гасил колата за кратко време при оставянето на колежката. Ако е второто е възможно да няма проблем с термостата, защото онези 90 градуса по табло, вероятно са били в диапазона 75-80 реални.
- Marshala90
- Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
- Двигател:
ами от "спрях, тя слезна и тръгнах" мисля, че се подразбира, че не е гасена и да не съм я изгасял. Стрелката на таблото винаги си ми стои на 90 градуса и никога не се е случвало това играене на стрелката (винаги стои с 1мм отклонение надясно от средата на самото деление).
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
термостат! аз лятото го сменях моя, по един и също маршрут при почти еднаква температура на въздуха след смяната на термостата на 4-тия километър стрелката заставаше на 90г., преди това й трябваха 8-9км.
Върни се в “Дизелови агрегати”