Струва ми се, че бавно загрява Б5 1.9TDI AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Marshala90
Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
Двигател:

Струва ми се, че бавно загрява Б5 1.9TDI AFN

Мнениеот Marshala90 » Пон 22 окт 2012 11:23

Здравейте, ами лятото не може да се усети, но сега като взе да се застудява малко забелязах, че може би нещо загрява твърде бавно или пък е нормално не знам. При температура 14-16 градуса: паля колата и стои на оборот около 30 секунди, тръгвам от село към града (10км. извънградско), до треатата дебела черт ми стига 5км., на първата тънка 7км. и 90 градуса на 9км. След няколко дни беше някъде около 10 градуса ако не се лъжа и при същия маршрут километрите бяха следните 6, 9, 11, при отделните деления които споменах по-горе. След няколко дни беше пак някъде около 8 примерно и тогава тръгвах от работа (на 12-13км. от града) и до града колата си загря на 90 градуса, но когато оставях колежката (на километър навътре примерно, спрях, тя слезна и тръгнах) и при тръгването ми от тях температурата ми падна на 70 градуса някъде. След това пак излизах от града и температурата си се качи на 90 градуса. Термостат ли е какво е, нормално ли е не знам :)?

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: Струва ми се, че бавно загрява Б5 1.9TDI AFN

Мнениеот basata-user » Пон 22 окт 2012 11:29

след като се качи на 90 не трябва да слиза стрелката под тях :) слиза ли сменяй термостат :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 22 окт 2012 11:31

Ако преди си карал бензинова кола и правиш сравнение, то не е подходящо. TDI моторите са с по-високо кпд и загряването е по-бавно. Он това, което си написал очевидно колата ти няма проблем.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пон 22 окт 2012 11:46

Ljubon написа:Ако преди си карал бензинова кола и правиш сравнение, то не е подходящо. TDI моторите са с по-високо кпд и загряването е по-бавно. Он това, което си написал очевидно колата ти няма проблем.

колета има проблем :wink: какво ще кажеш за това изречение- при тръгването ми от тях температурата ми падна на 70 градуса някъде. След това пак излизах от града и температурата си се качи на 90 градуса

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 22 окт 2012 12:09

basata-user написа:
Ljubon написа:Ако преди си карал бензинова кола и правиш сравнение, то не е подходящо. TDI моторите са с по-високо кпд и загряването е по-бавно. Он това, което си написал очевидно колата ти няма проблем.

колета има проблем :wink: какво ще кажеш за това изречение- при тръгването ми от тях температурата ми падна на 70 градуса някъде. След това пак излизах от града и температурата си се качи на 90 градуса

Не става много ясно за какво точно става въпрос от написаното. В смисъл - спрял е само да остави колежката и е потеглил, или е гасил колата за кратко време при оставянето на колежката. Ако е второто е възможно да няма проблем с термостата, защото онези 90 градуса по табло, вероятно са били в диапазона 75-80 реални.

Потребителски аватар
Marshala90
Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
Двигател:

Мнениеот Marshala90 » Пон 22 окт 2012 12:21

ами от "спрях, тя слезна и тръгнах" мисля, че се подразбира, че не е гасена и да не съм я изгасял. Стрелката на таблото винаги си ми стои на 90 градуса и никога не се е случвало това играене на стрелката (винаги стои с 1мм отклонение надясно от средата на самото деление).

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пон 22 окт 2012 15:26

термостат! аз лятото го сменях моя, по един и също маршрут при почти еднаква температура на въздуха след смяната на термостата на 4-тия километър стрелката заставаше на 90г., преди това й трябваха 8-9км.

Върни се в “Дизелови агрегати”