Здравейте на всички.
От съвсем скоро имаме нова бридобивка.
VW POLO 1998г.
1.9 D AEF мотор
2/3 врати
Централно заключване
Ел.стъкла
климатик.
За сега съм страшно очарован от този автомобил.Предстои ми обслужване и ще помоля колеги които имат време и желание да драснат два реда какво мога да очаквам от този автомобил.
Благодаря на всички предварително!

VW polo 1998г-1.9 D AEF-Предстои ми обслужване
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW polo 1998г-1.9 D AEF-Предстои ми обслужване
Ами нисък разход 5-6.5/100 (мин.-мах.)
Много здраво окачване (5 години нищо по окачването)
Евентуални проблеми със скоростната кутия (не се препоръчва въртене на гуми)
Ако се отнасяш добре със нея,и тя ще ти се отблагодари подобаващо!
Ако имаш климатик,ако не е придаден правилно може да ти къса пистови ремъци (колеги от форума си слагат къс ремък зимата,а лятото нормален)
Толкова от мен,ако има нещо питай на лични.
Скоростната кутия провери за течове,так където клиза оста на скоросто избирача и виж нивото на маслото в скоростите!!!
Много здраво окачване (5 години нищо по окачването)
Евентуални проблеми със скоростната кутия (не се препоръчва въртене на гуми)
Ако се отнасяш добре със нея,и тя ще ти се отблагодари подобаващо!
Ако имаш климатик,ако не е придаден правилно може да ти къса пистови ремъци (колеги от форума си слагат къс ремък зимата,а лятото нормален)
Толкова от мен,ако има нещо питай на лични.
Скоростната кутия провери за течове,так където клиза оста на скоросто избирача и виж нивото на маслото в скоростите!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега , да ти е честита,можеш да очакваш много работи от колата,дано да е била обслужвана в предния си живот.На първо време виж симеринга на скоростите,там е заровено лошо и скъпо куче,смени го -около 2.00лв е.Ролката на алтернатора огледай,състоянието на обтяжната ролка също ,на пистовия ремък,тя разбива бастуна ако не е сменена.Не е скъпо обслужването на колата,ремък,ангренажен с 1 ролка имаш,около 80-90 лв е всичко.Има много писано във форума за тези коли ,търси там,каквото те интересува, ще намериш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Слушай stivenj,аз си мислех, че отдавна се разделил с Поло-то,но явно му е хванал цаката,проблеми е имал доволно-за да се има вяра в думите му.И не е някой "хашлак" дето се вълнува от имидж на возилцето,дано прозвучи правилно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така е Емо,искам да помогна на колегата предварително да си знае какво го чака.С времето всичко ще научи и нищо няма да го очудва по нататък.
-
- Автомобил:
- Двигател:
НО, на първо място да прегледа, колега пуснал темата, за теми свързани с този модел Поло и по специално този двигател. Аз също не малко проблеми съм имал с моето, но вина имат и майсторите. Болежките не са много на този двигател стига да ги отстраниш на време, че повличат и друго, но и с другите коли е така.
Благодаря на всички които се отзоваха.В момента колата е в бокса и се обслужва и за съжаление оста която държи ролката на пистовия ремък се беше разбила и трябва да се смени.За целта обаче разглобихме всичко свалихме компресора на климатика (виси на маркучите),хидравличната помпа,предна броня, динамо, и цялата планка с водната помпа за да извадим оста и пружината.Ще се направят нови фтулки т.к. има малко износване на основата,нова ос и нова пружина т.к. старата не ни хареса, а така и така всичко е свалено поне да не се повтаря всичко това.До скоростната кутия не сме стигнали.Има някакво омазняване там,но като я отворим да видим маслото и долеем най-вероятно в последствие ще разберем коя семеринга изтърва,тази към лоста или тази към двигателя.Иначе нама за сега проблем със скоростите.
Здравейте приятели!
пиша ви по повод това че и аз се придобих количка
принципно съм нов шофиор още нямам книжка но взехме колата
за сега приятелката ми ме вози все пак мисля да не карам докато не си изкарам официално документите
но искам да попитам може ли някой да ми пише в скайп за да ми обясни какво да сменям и какво да правя модела е същият като на колегата само че моето е с 5 врати вместо 3
много ми харесва и е невероятна
но ако може някой да ми пише че да ме просвети какво да сменям и да правя
купих я от приятел за 2800 лева с зимни гуми и всичко платено той я кара 1 година преди това като я взе за 3700
не искаше да ми я продаде на първо време защото искаше да я подари на баща си но успях да го навия да ми я даде а от там смятам според мойте наблюдения че автомобила е пазен. но като нов собственик искам да съм сигурен че поне всичко важно е сменено за това моля за помощ
Skype Evala_pricheska
пиша ви по повод това че и аз се придобих количка
принципно съм нов шофиор още нямам книжка но взехме колата
за сега приятелката ми ме вози все пак мисля да не карам докато не си изкарам официално документите
но искам да попитам може ли някой да ми пише в скайп за да ми обясни какво да сменям и какво да правя модела е същият като на колегата само че моето е с 5 врати вместо 3
много ми харесва и е невероятна
но ако може някой да ми пише че да ме просвети какво да сменям и да правя
купих я от приятел за 2800 лева с зимни гуми и всичко платено той я кара 1 година преди това като я взе за 3700
не искаше да ми я продаде на първо време защото искаше да я подари на баща си но успях да го навия да ми я даде а от там смятам според мойте наблюдения че автомобила е пазен. но като нов собственик искам да съм сигурен че поне всичко важно е сменено за това моля за помощ
Skype Evala_pricheska
-
- Автомобил:
- Двигател:
По нагоре е описано колега. По конкретно масло двигател, рекъци и филтри, проверка масло скоростна кутия и доливане или смяна. А колегата КОКО76 ако може да направи една снимка в разглобено състояние на конзолата и начина на закрепване на климатика към двигателя ще има бира
.

Върни се в “Дизелови агрегати”