Шум Бора AJM - 116кс-2000год.
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Re: Шум Бора AJM - 116кс-2000год.
На мой познат се появи шума след смяна ангренажен ремък в Порше. След много ходене по мъките и неколкократна смяна на какво ли не го оставиха така, все пак новите неща са в гаранция. Спомням си че след смяна на водната помпа два пъти понамали малко този шум, но в крайна сметка като загрее пак го има - много странно явление. Само искам да попитам за натягането на ремъка, как ще се регулира, натягането не е ли автоматично?
- kutin
- Автомобил: VW Bora TDI AJM
- Двигател:
- Контакти:
Sorry 4e ne pi6a na kirilica (problem s kompa). Problemyt ne e otstranen.Hodih na nqkolko maistori.Spored ediniqt pri tozi model na pove4eto angrenajniqt remyk izdaval zvuk,spored drugi vodnata pompa vapreki 4e e 4isto nova e ot neq,poneje imala nqkakvo si ne6to koeto starjelo ( ne sam vijdal kak izglejda ).Ob6to vzeto vsi4ki mi kazvat 4e ne e ni6to seriozno da karam spokoino, no problema ne mogat da razre6at
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай с разхлабаване на ремъка.Писах ти вече на голфа имах същото виене и след отхлабавне се оправи.Ремък Геитс ролки Ина са при мен.
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Аз още не съм разбрал как става това отхлабване на ремъка !!!!
Бихте ли обяснили!!!
Бихте ли обяснили!!!
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
при мен като натиснеш съединителя и изчезва
или така ми се струва

- pepo_1986
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имам подобен звук
- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Отворих кутията на ангренажният ремък,понатегнат ми се стори въпреки че не разбирам колко точно трябва да бъде.Направи впечатление друго. На най горното зъбно колело ( предполагам че това е на разпределителният вал) зъбчетата бяха оранжеви, сякаш има някакви налепи, и по пластмасовата кутия имаше фин оранжев прах. От какво може да е това.Да не би ако е пренатегнат ремъка да са някакви отломки от него ??? И защо са оранжеви, като ремъка е черен на цвят. От температурата ли да е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
оранжев е цвета на ръждата
- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Възможно ли е,както казват колегите ако ми е пренатегнат ангренажният ремък,да оставя такива оранжеви следи по зъбното колело.Целият проблем е да разбера от къде е този отвратителен шум. Шумъ идва някаде от най горното зъбно колело.Там има ли някакъв лагер, сменя ли се .... Извинявам се за неуките глупави въпроси
-
- Автомобил:
- Двигател:
обикновенно такива "бои" се появяват от тръгнал лагер тоест останал сух или при триене сухо на дме метални - стоманени повърхнини.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
kutin написа:Възможно ли е,както казват колегите ако ми е пренатегнат ангренажният ремък,да оставя такива оранжеви следи по зъбното колело.Целият проблем е да разбера от къде е този отвратителен шум. Шумъ идва някаде от най горното зъбно колело.Там има ли някакъв лагер, сменя ли се .... Извинявам се за неуките глупави въпроси
Просто отиди при някои да ти отхлаби малко ремъка и ще забрабиш за шума а колкото до оранжевото нещо незнам на какво може да се дължи.
- kutin
- Двигател:
- Контакти:
Последният преглед на колата беше направена от колегата Вентоман (Вальо),като му благодаря за коректното отношение.След направена пълна диагностика се оказа че всичко е в норми - дюзи,центровка на валове, турбина и т.н., а звука колегата каза че е от ангренажният ремък. Просто някои мотори си издават този шум от ремъка според него и натягането си е в нормите 

- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Аз съм с AXR-мотор. Имах този шум и карах с него 30 хил. км.
Въпреки че не бях направил километрите за смяна на агренажа, отидох във фирмен сервиз и сложих нов оригинален агренажен комплект и шумът изчезна.
Успех!
Въпреки че не бях направил километрите за смяна на агренажа, отидох във фирмен сервиз и сложих нов оригинален агренажен комплект и шумът изчезна.
Успех!
Върни се в “Дизелови агрегати”