Golf 1.9 TD AAZ Яко чукане сутрин
- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 1.9 TD AAZ Яко чукане сутрин
Привет, моето двигателче нещо взе да се предава. Положението е следното сутрин взе трудно за пали а запали ли чука яко и отзад пуши бяло и мирише на сурова нафта. Явно някой цилиндър се скатава и това се оказа 2 ри, при палене вземам един ключ 17 и развивам тръбичката на дюзата, чукането спира и мотора почва още повече да се тресе. Така някаде около 1 мин като подам газ и се оправя от раз. Това ме притеснява. Някакви идеи къде да търся проблема, свещите уж работят пробвах ги една по една с кабелче от +. Другот което е, като се сети да заработи цилиндъра колата мърка като котенце, обаче има леко тресене, като загрее пак започва чукане от 2 цилиндър (упражнението с ключа). Дайте съвет къде може да е проблема...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 1.9 TD AAZ Яко чукане сутрин
в дюзата е проблема!Смени я и колата ще се оправи
- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Дано си прав, точно тизи цилиндър беше леко надран, но масло не бара.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Смени разпръсквача ( то най-добре и четирите , ама...сума си е) някъде от 26-27 кинта започваха бройката ( последно инфо 2008 г.). Сега каква е актуалната цена - не съм гледал. Не забравяй и подложката на дюзата- и тя се сменя при всеки демонтаж-монтаж на дюза ( по правило)
- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ли да се ходи на стенд или става от магазина и на колата?
- samo_pechka
То там е проблема ,че дюзите са с двустепенно впръскване и ми е чудно, дали всеки по-малък сервиз има необходимата техника (стенд) за стендоването им
аз където ходя - го имат.

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм в пловдив стендове колкото искаш ама не ми се занимава.
- samo_pechka
lenovec написа:Аз съм в пловдив стендове колкото искаш ама не ми се занимава.
Нищо не каза сега

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Да разбирам, трябва стенд. Благодаря! Не ми се занимава - в смисъл не ми се ходи по стендове ама май няма да се размине. Надявах се аз да си я сменя...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
samo_pechka написа:То там е проблема ,че дюзите са с двустепенно впръскване и ми е чудно, дали всеки по-малък сервиз има необходимата техника (стенд) за стендоването имаз където ходя - го имат.
как така двустепенно ? Искаш да кажеш двустъпално ли ? Моя AAZ е с едностъпални дюзи .
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Абе вие четете ли преди да пишете?
Пич я провери дали му бачка свещта на този проблемният цилиндър че да не направиш ремонт без време. Точно такива са признаците докато затопли леко цилиндъра сеца и пуши на сурова нафта около 1мин. Почни от простото към сложното
Пич я провери дали му бачка свещта на този проблемният цилиндър че да не направиш ремонт без време. Точно такива са признаците докато затопли леко цилиндъра сеца и пуши на сурова нафта около 1мин. Почни от простото към сложното

-
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Абе вие четете ли преди да пишете?
И аз се съмнявам да е от дюзата, освен това "цилиндър беше леко надран"

- samo_pechka
lenovec написа:.... като загрее пак започва чукане от 2 цилиндър (упражнението с ключа). Дайте съвет къде може да е проблема...
Не е от свещ проблема

Има - да и такива ! Не знам точно откога почва втория тип дюзи , но определено по-масовите са втория тип при Голф.При Пасат - нямам наблюдения, но знам ,че до определен период на производсто ( почти до края на 93-та) - са с едностъпални.Разликата е в дължината на корпусите на разпръсквачите- втория тип (двустъпални) са по-дълги и с с две пружини . Качвам и една прим. снимка : . При тези коли и гърбичната шайба на ГНП-ето е с по-особен профил гърбицата ( с две "гърбици").Сега точно кой корпус е с една пружина ( по каталожен номер - мн не съм сигурен ) имам записано в компа следното инфо- моля ако не е така , колеги да ме поправят : KCA30S36/4 и KCA30S44 по Бош. Двустъпални - започва с KCA27S... ( прим. KCA27S77 ). За разпръсквачите: при корпус KCA30S36/4 и KCA30S44 - DN0SD 297,при корпус KCA27S77- DN0SD 308.ventotdi написа:.... Моя AAZ е с едностъпални дюзи .
- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Абе вие четете ли преди да пишете?
Ами проверих ги с пробна лампа и директно кабел от +. На всичките искри, и лампата свети еднакво... Ако е свещ, след като загрее почва яко чукане а докато е студена (и като се сети да тръгне цилиндъра це) мърка като котенце. И аз мисля че е дюза.
Върни се в “Дизелови агрегати”