Поло 1.9 sdi-AGD технически въпроси

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Поло 1.9 sdi-AGD технически въпроси

Мнениеот stefarata » Съб 03 ное 2012 11:51

Колеги, от вчера съм горд собственик на въпросното половерче. Повече информация и снимки ще пусна в отделна тема в друг раздел . Имам няколко въпроса ,на които се надявам да получа отговор тук,а те са.
- полото пали нормално и работи нормално. При загасяне обаче ми се разтърсва доста силно. Знам,че е дизелова кола и говорим за големи стойности на комппресия и т.н. Но все пак, четох че някои коли имат някакъв клапан за плавно загасяне,който като се прецакал и ставало така. Пак казвам, при палене няма вибрация, при работа също, само при загасяне.
2. Напрви ми впечатление, че на предавки 4 и 5 при отпускане на газта и последващо натискане има едно помръдване на скоростния лост,все едно че има луфт. дано да ме разбирате правилно. Скоростите се включват нормално и съединитела отделя и зацепва добре без боксуване.
Иначе много ме радва количката, отдавна си мечтаех за дизел , просто работата на дизеловия мотор ме кефи . Наистина, малко е тромавичко, но за без турбина и за тез коне толкова.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Технически въпроси за Поло 1.9 sdi-AGD

Мнениеот lion_heart002 » Съб 03 ное 2012 11:57

Тампоните на мотора и скоростната кутия виж. Честит астматик!

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Пон 05 ное 2012 21:25

lion_heart002 написа:Тампоните на мотора и скоростната кутия виж. Честит астматик!

ще ги проверя, а на какво може да се дължи това,че имам проблем със скоростите. Понякога вместо 1-ва влиза 3-та и вместо 2-ра 4-та? получава се невинаги, ама е мн гадно на кръстовище щото незнам на коя предавка съм . Имам чувството че е нещо по лостовия механизъм,ама незнам какво да огледам. Няма разлика дали е на загрял или студен мотор. Все едно че нещо спира понякога лоста да ходи където му кажа.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 05 ное 2012 23:52

Вече писах,тампоните на скоростите и мотора виж! :shock

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Вто 13 ное 2012 9:15

имам и друг въпрос. От няколко дни като е по-студено сутрин(около 0-та) забелязах, че колата е по-мудна докато не вдигне поне 40-50 градуса. Пали си нормално, от четвърт, но я усещам по-тромава. Нормално ли е това? И друго- веднага като запаля пропушва прозрачен светъл дим с мирис на нафта за около 5 мин . и като поработи изчезва. После няма дим,няма мирис.

Върни се в “Дизелови агрегати”