"лек" проблем с дизелов мотор на опел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
p3p1to
Автомобил:
Двигател:

"лек" проблем с дизелов мотор на опел

Мнениеот p3p1to » Сря 14 ное 2012 20:19

става на въпрос мисля че губи антифриз ! Когато колата е карана 30 мин и се отвори капачката на разширителния съд трябва да излезе пара нали ? (тоест да е направено налягане вътре в съда) това нормално ли е ? и забелязах че за около 100 км ми е "изчезнал" 300 мл антифриз ? колата е опел мовано 2.2 дти 2002 год. 90 к.с даите някакви преположения ? и евентуално как мога да го "хвана" теча някакси ;) даите предложения :)буса не дими бяло ! при подаване на газ ! има си парно на 6 държи си 85-87 градуса постояяно ! мерси предварително

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: "лек" проблем с дизелов мотор на опел

Мнениеот predat0r » Сря 14 ное 2012 20:20

огледай вътре в купето мокета да не се мокри...

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 14 ное 2012 20:35

Антифриза не е някакъв дух, че да изчезва.Или изтича, или се изгаря или се смесва с двигателното масло.
Налягане ще се получи в системата само ако ти е изправен клапана който обикновенно се намира в капачката на разширителния съд.И това налягане е единствено за да завира "отделя газови мехурчета" охладителната течност при по висока от обикновенното температура.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Чет 15 ное 2012 20:13

и с една дума казано първо да пробвам с нова капачка на разширителния съд пък каквото се получи :D

колеги днес ми споменаха че можело да се направи някакъв тест за въглероден двуокис в антифриза ? така можело да се разбере дали е гарнитура или пукната глава :) и дали има някои които може да го направи в софия :) мерси

Върни се в “Дизелови агрегати”