VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с кабели и алтернатора

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
_Ranger_
Автомобил:
Двигател:

VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с кабели и алтернатора

Мнениеот _Ranger_ » Пет 16 ное 2012 15:42

Здравейте, по-надолу има пусната подобна тема, но при мен се явяват и други неща. Колата е VW GOLF IV (110к.с.)ASV. Сложих нов рециклиран (и малко по-мощен)алтернатор. След смяната му, при работа на място и при подаване на газ започна да се забелязва игра в силата на фаровете, таблото, осветлението в купето, та даже и стрелката на оборотите играеше леко. Понеже алтернатора е с гаранция отидох до фирмата, от която го купих със съмнението за реле-регулатор. Момчетата го погледнаха, замериха го и наистина напрежението варираше. Провериха кабелите и се оказа, че дебелия черен кабел идващ от алтернатора към акумулатора е нагорял и даже беше горещ. След позачистването му и замерване се установи, че алтернатора зарежда добре-около 14,1/14,2. Сега обаче, при подаване на газ осветлението , таблото и фаровете продължават да променят силата на светене. Замерихме с мултисет при подаване на газ, но зареждането е в граници, а играта в светлините остава.
Може ли виновника да е реле-регулатора или по-скоро пак някой кабел?
Освен това вече два, три пъти, когато колата е студена, след старт лампата за акумулатора не изгасва без да се пипне педала на газта. Това е само когато колата постои и е студена. След първото палене, при следващите лампата угасва нормално. Поразрових се и намерих някакви версии за някакво кабелче дето събужда зареждането.
Възможно ли е да е от него или проблема е в алтернатора?
Откъде от интернет или от фирма мога да си поръчам нови кабели за алтернатора за да отпаднат те като причина, тъй като ако отида пак до сервиза могат да кажат, да си проверя всички кабели?
Благодаря ви предварително!

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Re: VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с кабели и алтернатора

Мнениеот batmit » Пет 16 ное 2012 16:48

Колега, пробвай с друг алтернатор, тогава сменяй кабели. Колкото автомобила съм имал винаги са зареждали от 13.7 до13.9, 13.7 при вкл. всички консуматори и 2000 об/мин. Като си го взел от фирма да сложат друг и ще видиш къде е проблема. Успех!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: VW GOLF IV 2001г. ASV - проблем с кабели и алтернатора

Мнениеот vanesto » Пет 16 ное 2012 17:05

_Ranger_ написа: Освен това вече два, три пъти, когато колата е студена, след старт лампата за акумулатора не изгасва без да се пипне педала на газта.

Това ме кара да мисля, че проблемът ти е в първоначалното възбуждане на алтернатора. Виж тази тема:
viewtopic.php?f=5&t=336251&hilit=%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Върни се в “Дизелови агрегати”